Plajele din nordul litoralului, invadate de alge

Plajele din nordul litoralului românesc s-au umplut în aceste zile de alge, reprezentanţii Administraţiei Bazinele de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) reuşind cu greu să facă faţă acestui fenomen cauzat de încălzirea apei.

463 afișări
Imaginea articolului Plajele din nordul litoralului, invadate de alge

Plajele din nordul litoralului, invadate de alge (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit responsabilului de comunicare al ABADL Cătălin Anton, zona de nord a litoralului se confruntă în această perioadă cu un fenomen de înflorire a algelor de o amploare foarte mare, sute de tone de alge fiind adunate în ultimele zile de pe plaje.

"Angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa au strâns de pe plaje aproximativ o mie de tone de alge, care au fost scoase de valuri la ţărm. În aceste zile cantităţi semnificative de alge se găsesc în sudul staţiunii Mamaia, precum şi pe unele sectoare de plaje din Constanţa. Precizăm că prezenţa masivă a algelor în apa mării, deşi provoacă disconfort, nu este dăunătoare sănătăţii turiştilor", a spus Anton.

El a subliniat însă că înflorirea algală masivă poate determina consumarea oxigernului din apă, fapt ce ar putea duce şi la un fenomen de mortalitate piscicolă.

Conform sursei citate, reprezentanţii ABADL vor interveni în fiecare seară, dar şi pe parcursul zilei pentru a curăţa plajele.

"Administraţia Bazinală de Apă a mărit numărul de utilaje şi de muncitori , iar pentru a asigura o intervenţie cât mai eficientă personalul a fost mobilizat să lucreze în ture atât noaptea, cât şi pe parcursul zilei", a adăugat Cătălin Anton.

Peste 20.000 de turişti se aflau, sâmbătă, pe litoral.

Conform reprezentanţilor Poliţiei, numai în cursul zilei de vineri pe Autostrada Soarelui au fost înregistrate 11.000 de maşini care se deplasau spre litoral.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici