Plajele sunt gata pentru noul sezon estival

Direcţia Apelor Dobrogea Litoral (DADL) a anunţat, marţi, că a finalizat operaţiunea de pregătire a plajelor pentru începerea sezonului estival, în cursul acesteia fiind adunate aproape 700 de tone de deşeuri şi peste 1.200 de tone de scoici.

39 afișări
Imaginea articolului Plajele sunt gata pentru noul sezon estival

Plajele sunt gata pentru noul sezon estival (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al DADL, lucrările de pregătire a plajelor pentru sezonul estival 2009 au început în 2 martie şi au fost realizate, în paralel, pe toate suprafeţele de plajă aferente litoralului Mării Negre, de la Năvodari la Vama Veche.

"La această oră, plajele sunt pregătite să găzduiască toate manifestările din perioada Sărbătorilor de Paşte, fie că vorbim de Slujbele de Înviere din Constanţa şi Mangalia, fie de alte evenimente care vor fi organizate în aceste zile", se precizează în comunicatul DADL.

Astfel, plajele au fost igienizate manual, fiind colectate toate deşeurile depuse de-a lungul iernii, fiind adunată o cantitate de 675 de tone de deşeuri. De asemenea, au fost strânse de pe plaje aproximativ 1.200 de tone de scoici, acestea urmând să fie măcinate şi folosite la amenjarea unor drumuri.

Totodată, deoarece a început deja să se manifeste fenomenul de depunere la mal a algelor, preponderent în staţiunile din sudul litoralului, angajaţii Direcţiei au evacuat până la această dată peste 350 de tone de alge.

În plus, lucrătorii DADL au îndepărtat nisipul depus la zidurile de sprijin din vecinătatea aleilor de promenadă, ca urmare a acţiunii vântului în sezonul rece, au demontat panourile de stuf - în lungime de aproximativ 8,5 kilometri liniari - amplasate în staţiunile Mamaia, Eforie Nord, Costinesti, Neptun şi Jupiter, unde s-a constatat o eroziune mai mare în perioada iernii, şi au fost realizate lucrări de nivelare a tuturor suprafeţelor de plajă.

"O activitate importantă realizată în această perioadă a fost reabilitarea suprafeţelor de plajă erodate, prin transfer de nisip din zonele cu acumulări sau din depozitele de nisip realizate în perioada de pregătire a sezonului rece. Aceste lucrări au fost executate în Eforie Nord, Eforie Sud, Costineşti, Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus şi Mangalia, cantitatea totală de nisip transferată fiind 6.000 de tone", se mai precizează în comunicatul DADL.

Lucrările de amenajare şi pregătire a plejelor pentru sezonul estival vor fi definitivate până în 17 aprilie, urmând apoi a fi făcute lucrări de întreţinere a acestora având în vedere faptul că lunile aprilie-mai sunt caracterizate de vânturi puternice şi de o mare agitată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici