Plan de Acţiune UNICEF în beneficiul copiilor vulnerabili, semnat de Corlăţean, Câmpeanu şi Blanchet

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, şi reprezentantul UNICEF în România, Sandie Blanchet, au semnat, vineri, Planul de Acţiune al Programului UNICEF de ţară, 2013-2017, în beneficiul copiilor vulnerabili din România.

203 afișări
Imaginea articolului Plan de Acţiune UNICEF în beneficiul copiilor vulnerabili, semnat de Corlăţean, Câmpeanu şi Blanchet

Reprezentantul UNICEF în România, Sandie Blanchet, ministrul de Externe, Titus Corlăţean şi ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Astfel, beneficiarii acestui program vor fi copiii români care locuiesc în zone rurale şi urbane foarte sărace, în comunităţi izolate, punându-se accentul pe continuarea reformei pentru realizarea deplină a drepturilor copilului, în special în domenii precum educaţia şi protecţia socială, vizaţi fiind în special copiii până la trei ani şi adolescenţii.

În premieră, programul de parteneriat va include şi sprijinirea directă de către UNICEF a procesului de planificare şi implementare a fondurilor europene de către România, în vederea eficientizării eforturilor privind asigurarea ducerii la îndeplinire a recomandărilor privind respectarea drepturilor copiilor şi reducerea disparităţilor şi inechităţilor interne dintre România şi restul Uniunii Europene.

Reprezentantul UNICEF în România, Sandie Blanchet, a declarat că întreruperea cercului sărăciei şi excluziunii trasmis de la o generaţie la alta trebuie să înceapă cu copiii, în special cu copiii din familiile sărace, din comunităţile roma, cei cu dizabilităţi.

Potrivit acesteia, semnarea acestui plan de acţiune arată că sunt încă mulţi copii vulnerabili în România ale căror drepturi sunt încălcate.

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a spus, la rândul său, că prin acest program se vizează identificarea unor forme de protecţie adecvate pentru copiii ai căror părinţi lucrează în străinătate.

"Proiectele recent implementate de UNICEF la nivelul unor comunităţi pot fi multiplicate la nivel naţional. Asigur pe această cale de întreaga deschidere a Guvernului român pentru conlucrare în vederea ameliorării protecţiei copiilor şi, în special, a celor aflaţi în situaţie de precaritate socio-economică", a spus ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici