Plângerea lui Cristian Diaconescu, înregistrată la Parchetul instanţei supreme

Plângerea senatorului PSD Cristian Diaconescu privind supravegherea şi interceptarea sa a fost înregistrată la Parchetul instanţei supreme, a comunicat, miercuri, Biroul de presă al Ministerului Public.

20 afișări
Imaginea articolului Plângerea lui Cristian Diaconescu, înregistrată la Parchetul instanţei supreme

Plângerea lui Cristian Diaconescu, înregistrată la Parchetul instanţei supreme (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Surse politice şi juridice declarau, marţi, că Diaconescu a sesizat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) cu privire la monitorizarea sa la care a făcut referire ziarista Floriana Jucan în ziua Congresului social-democraţilor, la conducerea căruia politicianul candida.

Ulterior, liderul PSD Cristian Diaconescu a confirmat, la Antena 2, că a făcut o plângere la Parchet "in rem", pentru a se clarifica dacă există o faptă penală şi dacă a avut loc un filaj în ziua Congresului social-democraţilor.

El a spus că doreşte ca autorităţile să facă lumină în acest caz. Diaconescu a spus că pentru sănătatea societăţii româneşti este mai bine ca acest lucru să se întâmple şi a menţionat că nu are nimic de ascuns sau să-şi reproşeze.

Diaconescu a spus că nu a făcut o plângere penală împotriva unei persoane, sesizarea in rem referindu-se la posibili autori. "Vreau să clarific, nu doar pentru mine, dacă a existat ceva, pentru că dacă ar exista o doză de adevăr că lucrurile s-au întâmplat într-adevăr aşa ceva, lucrurile sunt dramatice", a adăugat el.

El a precizat că sesizarea in rem este în legătură cu fapta, solicitarea fiind ca Parchetul să constate dacă a existat sau nu o monitorizare a sa şi o faptă penală.

"Este util să ştim dacă a existat o astfel de operaţiune şi dacă ea a fost organizată legal sau ilegal", a spus Diaconescu.

Senatorul PSD a apreciat că, din informaţiile sale "limitate", nu ar fi putut fi urmărit legal, de către o instituţie a statului, întrucât acest lucru se poate întâmpla, în cazul lui, doar pe probleme legate de siguranţa naţională şi cu mandat.

"Nu există niciun mandat pe numele meu, pentru că dacă ar exista, mi s-ar fi comunicat", a adăugat el.

Diaconescu a menţionat că suspiciunile sale nu se îndreaptă către o instituţie a statului. "Cu posibilităţile mele limitate de informare, nu este vorba de o instituţie a statului, de aceea este bine să ştim despre ce este vorba", a spus el.

El a explicat că, începând cu jumătate anului 2009, ca ministru de Externe, a beneficiat de o "protecţie specială" din partea SPP, în contextul situaţiei din Republica Moldova şi a unor "ameninţări", despre care nu a dat detalii.

Diaconescu a menţionat, de asemenea, că nu i-a cerut dosarul jurnalistei Floriana Jucan, menţionând că problema lui nu este legată de aceasta, ci de dorinţa ca autorităţile să facă lumină în această speţă.

El a adăugat că această protecţie specială s-a prelungit şi după ce nu a mai fost ministru de Externe, oprindu-se cu trei săptămâni înainte de 1 februarie. "Este o problemă care trebuie clarificată din punctul de vedere al organizării şi mai ales al relaţionării cu congresul PSD", a mai spus Diaconescu despre presupusa monitorizare a sa.

Jurnalista Floriana Jucan a declarat sâmbătă că a primit spre publicare 36 de pagini de monitorizare a lui Cristian Diaconescu, însoţite de imagini în care acesta apare în ipostaze compromiţătoare, Diaconescu afirmând că acest fapt are legătură cu Congresul şi că oricine l-a urmărit a făcut-o ilegal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici