Planul de Urbanism General al Capitalei va fi refăcut de un consorţiu condus de Universitatea de Arhitectură "Ion Mincu"

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat, marţi, că Planul de Urbanism General (PUG) al Capitalei va fi refăcut de un consorţiu condus de Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" din Bucureşti.

1563 afișări
Imaginea articolului Planul de Urbanism General al Capitalei va fi refăcut de un consorţiu condus de Universitatea de Arhitectură "Ion Mincu"

Planul de Urbanism General al Capitalei va fi refăcut de un consorţiu condus de Universitatea de Arhitectură "Ion Mincu"

"Şcoala de arhitectură a avut un proiect foarte bun. La noul PUG vor lucra specialişti care fac parte din comisii importante atât din ţară, cât şi din străinătate", a mai spus Oprescu.

În acelaşi context, arhitectul şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că municipalitatea doreşte ca noul PUG să aibă reguli de construire mai exacte şi mai stricte pentru anumite zone ale oraşului şi să elimine confuziile.

Noul document urbanistic, care va fi realizat într-o perioadă de până la trei ani şi jumătate, va cuprinde mai multe tipuri de reglementări, respectiv stricte, flexibile, dar şi norme directoare care vor fi avute în vedere în momentul construirii în Capitală, a mai spus Pătraşcu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici