Planul lui Streinu Cercel naşte temeri în rândul persoanelor peste 65 de ani. Avocatul Poporului: Să liniştească populaţia!

Avocatul Poporului cere autorităţilor să dea asigurări că nu vor decide carantinarea persoanelor de peste 65 de ani. S-au primit sute de petiţii, în care persoane în vârstă îşi exprimă temerea, semnalează instituţia.

34005 afișări
Imaginea articolului Planul lui Streinu Cercel naşte temeri în rândul persoanelor peste 65 de ani. Avocatul Poporului: Să liniştească populaţia!

Planul lui Streinu Cercel naşte temeri în rândul persoanelor peste 65 de ani. Avocatul Poporului: Să liniştească populaţia!

În ultimele două zile, la Avocatul Poporului s-au primit sute de petiţii, în care persoane în vârstă îşi exprimă temerea în legătură cu aşa-zisele planuri şi declaraţii ale unor oficialităţi din statul român privind îndepărtarea persoanelor de peste 65 de ani din familiile lor şi din locuinţele lor.

„Având în vedere rolul Avocatului Poporului de garant constituţional al drepturilor şi libertăţilor, având în vedere seriozitatea temerii create de răspândirea în spaţiul public a posibilităţii de aplicare a unei măsuri care aminteşte mai degrabă de momente tragice ale istoriei decât de protejarea unei populaţii vulnerabile,

având în vedere că Decretul privind instituirea stării de urgenţă şi cel de prelungire a acesteia interzic propagarea unor informaţii false şi obligă autorităţile la acţiune pentru a informa corect, Avocatul Poporului solicită Preşedintelui României, Premierului şi Grupului de Comunicare Strategică să liniştească populaţia şi să dea asigurări că adoptarea unor astfel de măsuri de tip totalitarist nu vor fi niciodată o opţiune în România”, se arată într-un comunicat al Avocatului Poporului.

În spaţiul public s-au vehiculat o serie de informaţii potrivit cărora persoanele de peste 65 de ani vor fi nevoite să stea acasă 3 luni, însă ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a negat informaţia şi a spus că nu se pune problema impunerii unei măsuri prin care persoanele peste 65 de ani să fie izolate acasă 3 luni.

În proiectul propus de Streinu Cercel, bătrânii ar trebui să mai stea izolaţi încă 12 săptămâni. Doctorul Streinu Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” a propus un proiect pentru perioada de după relaxarea măsurilor de distanţare socială.


 

Urmăreşte Mediafax pe Youtube: Poliţia supraveghează din elicoptere zonele periculoase din ţară

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici