Ploieşti: 40 de persoane acuzate de proxenetism, duse la audieri la DIICOT

Un număr de 40 de persoane, acuzate de proxenetism, spălare de bani şi trafic de persoane au fost aduse la DIICOT Ploieşti, joi dimineaţă, în urma unei acţiuni în cadrul căreia a fost făcute 21 de percheziţii şi la care au participat peste o sută de jandarmi şi de poliţişti.

77 afișări
Imaginea articolului Ploieşti: 40 de persoane acuzate de proxenetism, duse la audieri la DIICOT

Ploieşti: 40 de persoane acuzate de proxenetism, duse la audieri la DIICOT (Imagine: Diana Iurkiewicz/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit şefului Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Ploieşti, procurorul şef Ionuţ Botnaru, 80 de jandarmi şi 50 de poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate sub coordonarea procurorilor DIICOT au efectuat, joi dimineaţă, 21 de percheziţii domiciliare în judeţul Prahova, cele mai multe dintre acestea în municipiul Ploieşti, în urma acestor acţiuni 40 de persoane fiind conduse, cu mandat de audieri, la DIICOT.

Cele 40 de persoane sunt suspecte de constituirea de grup infracţional organizat, proxenetism, trafic de persoane şi spălare de bani. Printre acuzaţiile aduse suspecţilor se numără aceea că au exploatat sexual peste 15 femei, pe care le-ar fi obligat să se prostitueze.

Unele dintre victimele celor 40 de suspecţi sunt minore, tinere cu vârste de la 15 ani, în unul dintre cazuri fiind vorba despre o minoră cu deficienţe psihice, a precizat procurorul şef Ionuţ Botnaru.

Reprezentantul DIICOT a precizat că, la ora transmiterii acestei ştiri, pe numele celor 40 de suspecţi sunt emise mandate de aducere, dar se va cere eliberarea unor mandate de reţinere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici