PLOILE TORENŢIALE au făcut ravagii în Harghita: Stâlpi de electricitate şi zeci de copaci căzuţi pe şosele şi maşini. O pensiune şi mai multe blocuri, inundate

Zeci de copaci şi stâlpi de electricitate au căzut pe autoturisme şi şosele, mai multe familii au rămas fără curent, în vreme ce apa provenită în urma ploilor torenţiale de luni, din Harghita, au inundat subsolurile unei pensiuni şi ale unui bloc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1302 afișări
Imaginea articolului PLOILE TORENŢIALE au făcut ravagii în Harghita: Stâlpi de electricitate şi zeci de copaci căzuţi pe şosele şi maşini. O pensiune şi mai multe blocuri, inundate

PLOILE TORENŢIALE au făcut ravagii în Harghita: Stâlpi de electricitate şi zeci de copaci căzuţi pe şosele şi maşini. O pensiune şi mai multe blocuri, inundate

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că arborii doborâţi de vântul puternic au căzut pe şosele, inclusiv pe Drumul Naţional 13A, lovind, în unele zone, locuinţe, dar şi maşini parcate în cartiere.

Furtuna a creat cele mai mari probleme în localitatea Sântimbru Băi, unde au intervenit şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă după ce mai mulţi copaci şi stâlpi de electricitate au căzut din cauza vijeliei, la ora transmiterii acestei ştiri, intervenţiile fiind în desfăşurare. Unul dintre copacii căzuţi avea o lungime de circa 30 de metri.

Alina Ciobotariu a transmis că nu poate estima, la ora aceasta, numărul intervenţiilor de la Sântimbru Băi, însă a precizat că mai mulţi localnici, între care şi primarul, au sunat la 112.

De asemenea, ploile torenţiale au creat probleme şi în Miercurea Ciuc, unde subsolurile unei pensiuni şi ale unui bloc au fost inundate, după ce canalizările nu au făcut faţă volumului mare de apă.

Totodată, în localitatea Sâncrăieni, mai multe cabluri electrice au căzut pe acoperişul unei case, la faţa locului venind şi echipaje ale distribuitorului de energie electrică.

Astfel, mai multe familii au rămas, luni seara, fără electricitate.

Judeţul Harghita s-a aflat sub cod portocaliu de precipitaţii, meteorologii semnalând vânt puternic, vijelii, ploi torenţiale şi căderi de grindină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici