Ploile torenţiale au lăsat în urmă trei victime şi importante pagube

Trei persoane au murit în acest sfârşit de săptămână, două trăsnite şi cealalaltă înecat după ce a căzut cu maşina într-un râu, o a treia a fost şi ea lovită de fulger, iar sute de alte persoane au rămas izolate în urma ploilor căzute sâmbătă şi duminică, potrivit bilanţului Ministerului de Interne.

1 afișare
Imaginea articolului Ploile torenţiale au lăsat în urmă trei victime şi importante pagube

Ploile torenţiale au lăsat în urmă trei victime şi importante pagube

Pe lângă acestea, sute de case au rămas izolate după ruperea unor poduri sau surparea unor drumuri, se mai arată într-un comunicat de bilanţ al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) remis, luni.

Aproximativ 400 de angajaţi din subordinea ministerului - pompieri, jandarmi sau poliţişti - folosind 30 de utilaje mari de intervenţie, au intervenit în week-end pentru salvarea celor în dificultate, a bunurilor acestora, dar şi pentru deblocarea de drumuri sau decolmatarea de şanţuri.

Ploile au afectat 13 judeţe. În Argeş, un pod şi o punte au fost avariate de viitură, opt linii de curent şi peste 200 de transformatoare au fost şi ele stricate, fiind nevoie de echipele de intervenţie de la Electrica pentru a le repara.

În Braşov, la Sâmbăta de Sus, 14 maşini au fost luate de apă, cinci fiind distruse, 50 de turişti au rămas blocaţi în pensiuni, iar drumul de la Complexul Sâmbăta la Hotelul "Floarea Reginei" a devenit impracticabil. Şapte podeţe au fost distruse, la fel s-a întâmplat şi cu câteva amenajări piscicole, iar liniile de curent din localitate au fost stricate de vijelie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici