Plumb: Băsescu s-a pensionat la limită de vârstă. Beneficiază de prevederile privind grupa I de muncă

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a precizat, marţi, că, potrivit informaţiilor pe care le are de la Casa de Pensii, fostul preşedinte Traian Băsescu s-a pensionat la limită de vârstă, el beneficiind şi de prevederile legii privind grupa I de muncă deoarece a lucrat în condiţii deosebite peste 11 ani.

3080 afișări
Imaginea articolului Plumb: Băsescu s-a pensionat la limită de vârstă. Beneficiază de prevederile privind grupa I de muncă

Traian Băsescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Din informaţiile pe care le am de la Casa Naţională de Pensii, s-a pensionat la limită de vârstă, pe data de 4 noiembrie anul trecut. Din câte ştiu, tot din informaţiile primite de la Casa Naţională de Pensii, beneficiază şi de prevederile legii privind încadrarea în grupa I de muncă, datorită faptului că a lucrat în condiţii deosebite o perioadă de peste 11 ani", a declarat Rovana Plumb, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor.

Ministrul a menţionat că pensia lui Traian Băsescu este stabilită conform legii, în funcţie de contribuţia pe care a avut-o la bugetul asigărilor sociale.

Ea a precizat totodată că pensia nu are legătură cu indemnizaţia care i se cuvine, conform legii, lui Traian Băsescu în calitate de fost preşedinte al României.

Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a pensionat, cu data de 4 noiembrie 2014, potrivit informaţiilor din ultima declaraţie de avere a acestuia, postată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, în care se precizează că pe lunile noiembrie şi decembrie, acesta a încasat 5166 de lei.

Declaraţia de avere a lui Traian Băsescu este completată cu data de 21 decembrie 2014.

La capitolul venituri, apare informaţia că fostul preşedinte al României s-a pensionat cu data de 4 noiembrie 2014 şi că a încasat 5166 de lei, reprezentând pensia pentru lunile noiembrie şi decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici