PLUS a depus un denunţ penal împotriva lui Tudorel Toader şi a Ministerului Justiţiei

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a anunţat că partidul său a depus un denunţ penal împotriva lui Tudorel Toader şi a Ministerului Justiţiei pentru fals în declaraţii, obstrucţionarea justiţiei, influenţarea declaraţiilor, neglijenţă în serviciu.

170 afișări
Imaginea articolului PLUS a depus un denunţ penal împotriva lui Tudorel Toader şi a Ministerului Justiţiei

PLUS a depus un denunţ penal împotriva lui Tudorel Toader şi a Ministerului Justiţiei

”Legat de aceste OUG. În urmă cu câteva săptămâni când deja circula în media şi în spaţiul public zvonul că Ministerul Justiţiei s-ar putea să propună modificarea codurilor penale am iniţiat în instanţă un litigiu pentru a obliga Ministerul Justiţiei să publice documente pregătitoare pentru o astfel de modificare a legii prin OUG. Există această procedură. Instanţa a primit un răspuns clar din partea Ministerului Justiţiei că nu există astfel de demersuri de modificare a codului penal. Deci instanţa a cerut Ministerului Justiţiei şi Ministerul Justiţiei a răspuns că nu există astfel de demersuri. Pe 22 martie dimineaţa, în timp ce reprezentantul Ministerului Justiţiei susţinea acest punct de vedere că Ministerul Justiţiei nu intenţionează să modifice codul penal prin OUG, că nu există astfel de documente pregătitoare, Ministerul Justiţiei publica deja propunerile de OUG pentru modificarea codurilor penale”, a declarat Dacian Cioloş.

El a mai spus că pe baza acestor informaţii urmează să depună în cursul zilei de joi un denunţ penal împotriva lui Tudorel Toader şi a Ministerului Justiţiei.

”E clar că cineva a minţit din Ministerul Justiţiei şi a indus în eroare instanţa. Astăzi (joi - n.r.), în baza acestei declaraţii a Ministerului de Justiţiei, facem un denunţ împotriva Ministrului Justiţiei şi a Ministerului Justiţiei care a minţit încă o dată pentru a salva PSD. Şi facem un denunţ pentru fals în declaraţii, pentru obstrucţionarea instanţei de a continua demersul, pentru că dacă nu ar fi fost acel răspuns din partea Ministerului că nu există astfel de modificări, instanţa ar fi continuat să judece litigiul pe care noi l-am deschis”, a adăugat Cioloş.

Potrivit unui comunicat de presăPLUS a depus joi la Parchetul General de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie un denunţ împotriva ministrului Tudorel Toader şi a directorului din cadrul Ministerului Justiţiei ”care a acceptat să mintă judecătorii pentru a salva PSD”, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni:

Fals în declaraţii (art. 326 Cod Penal);
Obstrucţionarea justiţiei (art. 271 Cod Penal) – pentru încercarea de a bloca procesul. De altfel, Curtea de Apel Bucureşti, fiind informată în mod fals că nu există niciun proiect de ordonanţă sau acte pregătitoare, a fost forţată să oprească procesul prin care noi, PLUS, ceream anularea lor;
Influenţarea declaraţiilor (art. 272 Cod Penal) – urmând ca procurorii să analizeze cine a obligat funcţionarii din Ministerul Justiţiei să mintă pentru a apăra PSD-ul;
Neglijenţă în serviciu (art. 272 Cod Penal).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici