PMB: Alexandru Ştefănescu va fi noul manager interimar al spitalului Clinic "Nicolae Malaxa"

Noul manager interimar al spitalului Clinic "Nicolae Malaxa" va fi Alexandru Ştefănescu, directorul medical al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), după ce primarul general l-a demis marţi pe managerul Florin Adrian Secureanu, potrivit PMB.

1938 afișări
Imaginea articolului PMB: Alexandru Ştefănescu va fi noul manager interimar al spitalului Clinic "Nicolae Malaxa"

PMB: Alexandru Ştefănescu va fi noul manager interimar al spitalului Clinic "Nicolae Malaxa" (Imagine: Razvan Chirita/ Arhiva Foto Mediafax)

Astfel, contractul de management al lui Florin Adrian Secureanu încetează începând cu data de 29 noiembrie 2016, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), remis marţi seară MEDIAFAX.

Corpul de Control al Primarului s-a aflat zilele acestea la Spitalul Clinic "Nicolae Malaxa", unde a efectuat un audit financiar, ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public.

"Având în vedere că toate contractele managerilor celor 19 spitale aflate în subordinea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) expiră în luna martie a anului viitor, Primăria Capitalei va stabili criterii mult mai riguroase de selecţie a dosarelor, astfel încât astfel de situaţii să nu se mai repete. Mai mult decât atât, începând cu data de 5 decembrie, reprezentanţii Corpului de Control al Primarului General vor desfăşura acţiuni de verificare şi control a procedurilor de achiziţie şi a situaţiilor financiare în toate unităţile sanitare aflate în subordinea Municipalităţii", potrivit documentului citat.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, l-a demis pe managerul Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, după ce în spaţiul public au apărut informaţii referitoare la cheltuieli ilegale pe care acesta le-ar fi făcut.

Tolo.ro a publicat înregistrări audio în care ar apărea fostul manager al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, în timp ce îşi jigneşte subordonaţii, dar şi declaraţii ale unor angajaţi a căror identitate nu a fost făcută publică, aceştia precizând că din spital ar fi ieşit bani ilegal, pe baza unor facturi fabricate în unitatea medicală. Procurorii DNA au deschis o anchetă ca urmare a dezvăluirilor, ridicând documente de la spital.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici