PMB, după scandalul de la sediul Primăriei Capitalei: Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a deschis dosar penal in rem pentru ultraj

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a deschis dosar penal in rem pentru ultraj, după scandalul de joi de la sediul Primăriei Capitalei. Trei poliţişti locali au depus plângeri după ce au fost diagnosticaţi cu contuzii, potrivit Primăriei Capitalei.

1508 afișări
Imaginea articolului PMB, după scandalul de la sediul Primăriei Capitalei: Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a deschis dosar penal in rem pentru ultraj

PMB, după scandalul de la sediul Primăriei Capitalei: Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a deschis dosar penal in rem pentru ultraj

Primăria Capitalei transmite că un grup de cetăţeni, "coordonaţi şi sprijiniţi de consilieri generali ai USR", au pătruns ilegal în sediul Primăriei Capitalei şi în Sala de şedinţe a Consiliului General şi au provocat incidente violente. Ulterior, şedinţa ordinară a Consiliului General a fost întreruptă.

Printre cei care au provocat scandal, spune instituţia condusă de Gabriela Firea, se numără membri ai unor ONG-uri precum „OPTAR”, Asociaţia „Prelungirea Ghencea” sau „Dăruieşte viaţa”, precum şi câţiva ziarişti neacreditaţi.

În cursul incidentelor, trei poliţişti locali au fost agresaţi. Aceştia, în urma evaluării medicale la Spitalul Universitar, au fost diagnosticaţi cu contuzie toracică prin agresiune, contuzie umăr şi cot, respectiv contuzie lombară.

Poliţiştii locali au depus plângeri penale împotriva agresorilor, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a deschis dosar penal in rem pentru infracţiunea de ultraj.

De asemenea, împotriva consilierilor generali din partea USR care au fost implicaţi în aceste acţiuni au fost depuse plângeri, urmând să fie citaţi în faţa Comisiei Juridice şi de Disciplină a Consiliului General, potrivit PMB.

„Încă de la prima şedinţă de Consiliu General a fost clar că reprezentanţii USR au un singur obiectiv, care din păcate nu are nicio legătură cu bucureştenii şi calitatea vieţii lor – acela de a obstrucţiona, prin orice mijloace, activitatea actualei administraţii a Capitalei. Din păcate, aceste mijloace de luptă politică au ajuns să sfideze nu numai bunul simţ, ci şi legile ţării. Aceste manifestări nu au nicio legătură cu democraţia şi cu dreptul cetăţenilor de a fi reprezentaţi şi de a participa la lucrările Consiliului General. Acum am putut vedea cu toţii de ce făceau scandal, la fiecare şedinţă, consilierii USR, pe tema accesului cetăţenilor în sala de Consiliu. În realitate, puţin le pasă de drepturile cetăţenilor, important era ca în sală să pătrundă simpatizanţi ai USR sau membri ai unor ONG-uri afiliate acestei formaţiuni. Iar aceştia nu erau foarte curioşi să asiste la dezbateri, care de altfel sunt transmise live pe internet, ci să creeze atmosferă în sală, să facă scandal şi să perturbe şedinţa. Este limpede că în acest fel nu mai putem continua şi prin urmare vom avea o atitudine fermă faţă de aceste manifestări. Aşteptăm rezultatele anchetei desfăşurate de Poliţie şi în funcţie de acestea vom decide căile de urmat în continuare, pe cale legală. Am deranjat multe grupuri de interese, abonate de ani de zile la bugetul Capitalei, care mi-au transmis pe diverse căi că dacă nu mă potolesc nu-mi voi putea duce mandatul la bun sfârşit. Aşa cum am mai spus în repetate rânduri, nu mă pot intimida şi voi merge în continuare pe acest drum, având de partea mea legea şi interesele bucureştenilor”, a transmis Gabriela Firea.

Accesul cetăţenilor la şedinţele Consiliului General este permis în limita locurilor disponibile şi în baza solicitărilor depuse în prealabil la Secretariatul General. Primăria mai transmite că, pentru a se elimina orice suspiciuni privind restricţionarea accesului cetăţenilor prin ocuparea locurilor în sală de către angajaţi ai Primăriei Capitalei, locurile pentru aceştia vor fi clar delimitate începând de la următoarea şedinţă.

Un conflict a izbucnit, joi, la Primăria Capitalei, după ce un grup de persoane a vrut să participe la şedinţa consiliului Capitalei. Poliţiştii locali nu au permis accesul tuturor celor care făceau parte din grup pentru că nu ar fi fost înscrişi pe listele de participanţi. Din această cauză a avut loc un conflict între câţiva dintre membri grupului respectiv şi poliţiştii locali care asigură paza Primăriei Capitalei.

Un martor a sunat la 112, la faţa locului deplasându-se un echipaj al Secţiei 17 Poliţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici