PMB: Lucrările în Bucureşti vor continua în acelaşi ritm şi după 15 decembrie

Lucrările în Bucureşti vor continua în acelaşi ritm şi după 15 decembrie, putând fi întrerupte doar de vremea rea sau de vacanţele pe care muncitorii le primesc de sărbători, a declarat, vineri, şeful Direcţiei infrastructură şi servicii publice din Primăria Capitalei, Gheorghe Udrişte.

2 afișări
Imaginea articolului PMB: Lucrările în Bucureşti vor continua în acelaşi ritm şi după 15 decembrie

Primăria Capitalei: Lucrările în Bucureşti vor continua în acelaşi ritm şi după 15 decembrie

"Ministrul David a făcut o recomandare. Strategia însă ţine numai de noi, de Primăria Capitalei. Când condiţiile meteo permit, putem lucra. Se va lucra cum se lucrează şi astăzi. Lucrările de infrastructură nu sunt lucrări de primăvară-toamnă precum cele din agricultură, noi lucrăm tot anul. Singurele probleme pot fi vremea nefavorabilă sau vacanţele pe care constructorii le dau, de sărbători, angajaţilor", a spus Gheorghe Udrişte, într-o conferinţă de presă.

Potrivit şefului Direcţiei infrastructură şi servicii publice, lucrările vor continua "pe cât posibil fără a deranja traficul rutier sau pietonal". De altfel, acesta l-a contrazis pe ministrul David spunând că în perioada sărbătorilor de iarnă traficul din Capitală nu va fi unul intens.

Gheorghe Udrişte a ţinut să precizeze totuşi că până la 15 decembrie unele dintre lucrările de anvergură pe care Primăria Capitalei le-a început în Bucureşti vor fi terminate. Mai mult, Udrişte a precizat că mare parte dintre lucrări au fost terminate înainte de termen, niciuna nefiind în întârziere din vina constructorilor.

"Unde există totuşi întârzieri, acestea se datorează furnizorilor de utilităţi. Am acceptat cu bună ştiinţă aceste întârzieri pentru a-i aştepta pe furnizorii de utilităţi să-şi reabiliteze infrastructura de sub artele la care noi lucram", a mai spus Udrişte.

Printre lucrările stradale pe care municipalitatea speră să le termine până la 15 decembrie se numără cele de pe bulevardele Iancu de Hunedoara, Ştefan cel Mare, Colentina, Moşilor şi Olteniţei.

Conducerea Primăriei Capitalei arată, într-un comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că apreciază interesul ministrului Internelor faţă de fluidizarea traficului în Bucureşti şi intervenţia sa pentru suplimentarea numărului agenţilor de circulaţie care vor fi prezenţi pe străzile oraşului.

Potrivit Primăriei Capitalei, după 15 decembrie ar mai rămâne în lucru doar lucrările la linia de tramvai de pe Şoseaua Olteniţei, pasajul rutier Doamna Ghica - Colentina şi intersecţiile Şoselei Ştefan cel Mare cu străzile Lizeanu şi Tunari, care urmează a fi reconfigurate. Din reţeaua principală de artere de circulaţie, după 15 decembrie va rămâne în lucru doar Calea Floreasca, pentru reabilitări ale reţelelor de utilităţi.

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, a dispus, vineri, dublarea numărului de poliţişti rutieri şi a cerut autorităţilor locale să oprească lucrările la carosabil începând cu 15 decembrie, ca măsură de fluidizare a traficului în Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici