PNL Bucureşti a lansat o platformă de consultare publică pentru bucureşteni

PNL Bucureşti a lansat o platformă de consultare publică, unde bucureştenii pot propune proiecte sau semnala nereguli. Totodată, filiala a prezentat un bilanţ al mandatului Gabrielei Firea, proiectele Hotelul Concordia, Sala Polivalentă, precum şi falimetul RADET fiind principalele probleme.

161 afișări
Imaginea articolului PNL Bucureşti a lansat o platformă de consultare publică pentru bucureşteni

PNL Bucureşti a lansat o platformă de consultare publică pentru bucureşteni

„Bucureşti, 22 octombrie 2019. La trei ani de mandat al Gabrielei Firea PSD, PNL Bucureşti prezintă bilanţul dezastrului unei administraţii PSD incompetente. Pe domenii cheie, precum infrastructura, termoficarea, spaţiile verzi, consolidarea clădirilor, precum şi marile proiecte strategice promise în 2016, echipa PNL Bucureşti a întocmit un raport de audit care demonstrează lipsa de acţiune, precum şi risipirea banului public, în mod ilegal şi total netransparent", se arată în bilanţul comunicat, marţi, de liberali.

În bilanţul PNL, liberalii menţionează neîndeplinirea proiectelor Hotelul Concordia, Sala Polivalentă, precum şi falimetul RADET, ca fiind principalele probleme ale administraţiei Firea.

„De la proiecte precum: Hotelul Concordia, locul în care a fost semnată unirea Principatelor şi care încă zace în ruină după ani de promisiuni neîndeplinite sau noua Sală Polivalentă promisă în 2016 pentru care abia în vara anului 2019 Firea anunţa ca a semnat contractul în valoare de 138 de milioane de euro, care va fi executat de una dintre companiile municipale ilegal înfiinţate, până la falimentarea RADET, admistraţia Firea-PSD rămâne una dintre cele mai costisitoare administraţii care a risipit bugetele Bucureştiului fără niciun proiect major care să îmbunătăţească vizibil calitatea vieţii", mai precizează bilanţul administraţiei Firea.

Comunicatul PNL critică alocările bugetare de 1 miliard de euro pentru anul 2019, oferite celor 22 de companii municipale, declarate ilegale de instanţă.

„Cu alocări bugetare de 1 miliard de euro la precedenta rectificare bugetară din iunie 2019 pentru cele 22 de companii municipale declarate în instanţă ilegale şi cu contracte de peste 300 de milioane de euro alocate companiilor fără licitaţie publică şi aproximativ 8000 de angajaţi ai acestor companii municipale, Gabriela Firea rămâne primarul ilegalităţilor, al lucrărilor publice netransparente şi al eliminării licitaţiilor şi accesului marilor companii de construcţii în competiţia pentru lucrări publice. Toate aceste survin după ce, în 2016 Gabriela Firea a promis în programul electoral îmbunătăţirea trasparenţei privitoare la folosirea banului public", se mai arată în comunicat.

PNL reclamă „risipa" fondurilor în scopul campaniei proprii, prin spectacole aniversare, campanii de promovare a companiilor municipale şi târguri pentru Sărbători.

Singurele lucruri vizibile din mandatul Firea-PSD sunt încercările disperate ale Primarului-dezastru de a-şi face campanie electorală din banii bucureştenilor. De la 2 milioane de euro cheltuite doar pe campanii de promovare companiilor municipale, până la spectacole aniversare pentru STB pentru care a cheltuit 200.000 de euro pentru 500 de participanţi, alături de târguri cu butaforii ridicole pentru Sărbători, Gabriela Firea este emblema risipei PSD în scopuri populiste.

În bilanţ, Gabriela Firea este acuzată de abateri de la transparenţa publică, girând violenţele din 10 august 2019 prin delegarea atribuţiilor sale către vice-primarul Aurelian Bădulescu.

„Echipa PNL Bucureşti vine să propună, ca opoziţie a modului abuziv în care banii publici sunt irosiţi discreţionar de camarila PSD, un dialog transparent şi onest cu bucureştenii, prin intermediul platformei Suntem Bucureşti – www.suntembucuresti.ro. Această platformă duce mai departe dialogul cu Bucureştenii pe care l-am început cu ocazia campaniei de strângere de semnături pentru susţinerea candidaturii preşedintelui Klaus Iohannis, când am ascultat peste 304.000 de voci din Bucureşti", mai precizează PNL.

„Odată cu lansarea platformei Suntem Bucureşti mutăm dialogul în online şi punem bazele primului program de guvernare participativă a Bucureştiului, în care transparenţa şi nevoile cetăţenilor sunt principiile guvernante pentru PNL Bucureşti ”, declară Violeta Alexandru, Preşedinte PNL Bucureşti.

Potrivit comunicatului, Platforma www.suntembucureşti.ro va putea fi accesată de toţi cetăţenii bucureşteni care vor să propună proiecte pentru Bucureşti. De asemenea, platforma mai paote fi folosită şi pentru a semnala o stare de fapt. După etapa consultativă, proiectele propuse vor fi înglobate în politicile PNL Bucureşti pentru guvernarea Capitalei, fiind primul demers de acest tip, abordat cu seriozitate şi cu implicarea experţilor proeminenţi din societatea civilă.

„Lansarea platformei www.suntembucuresti.ro reprezintă un pas spre normalitatea în administraţie. Este absolut normal ca bucureştenii să aibă dreptul de a propune politici care să îmbunătăţească viaţa în acest oraş care a fost sufocat de o administraţie incompetentă sub mandatul Gabrielei Firea PSD. Participativitatea este esenţială pentru un dialog real între autorităţi şi cetăţeni şi pentru o dezvoltarea reală a celui mai mare oraş din România” a declarat Violeta Alexandru, Preşedinte PNL Bucureşti.

Taguri:
pnl,
firea,
bucureşti

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici