Podul pe râul Siret de la Paşcani a fost închis

Poliţiştii au decis închiderea circulaţiei pe podul de la Paşcani, din cauza nivelului ridicat al râului Siret, unde este aşteptată o puternică viitură, o parte din forţele de ordine dislocate pentru evacuarea populaţiei, în zona Lunca Paşcani, au fost retrase pentru a nu fi surprinse de viitură.

495 afișări
Imaginea articolului Podul pe râul Siret de la Paşcani a fost închis

Podul pe râul Siret de la Paşcani a fost închis (Imagine: Mediafax Foto)

La marginea municipiului, sute de oameni continuă să lucreze la consolidarea digului, pentru a limita pagubele în cazul în care apele râului Siret vor ieşi din albie.

Peste 50 de case au fost inundate, duminică, în comuna Lespezi, la 25 de kilometri distanţă de Paşcani, unde s-a produs o puternică vitură pe Siret.

În municipiul Paşcani, aproximativ 3.500 de oameni din Lunca Paşcani au fost evacuaţi în cursul zilei de duminică. La dispoziţia oamenilor au fost puse mai multe autobuze, care i-au transportat în zone sigure.

O parte dintre localnici s-au mutat temporar la rude, în oraşul Paşcani, unde nu există pericolul inundaţilor.

"La mine acasă sunt aproximativ 30 de oameni. Eu locuiesc la casă, iar pe tot parcursul zilei mi-am ajutat rudele din Lunca Paşcani să se mute. Oamenii au venit cu maşinile, au încărcat tot ce au putut, găini, purcei şi chiar câini. Curtea mea este plină de animale", a declarat pentru MEDIAFAX Mihai C., un localnic.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a inspectat, duminică după-amiază, la Paşcani, modul în care sunt derulate lucrările de înălţare a digurilor pe Siret, însă nu a dat nicio declaraţie presei, el părăsind deja zona. Tăriceanu a ajuns la Paşcani, în jurul orei 16.00, venind de la Rădăuţi cu un elicopter. Premierul s-a deplasat la marginea municipiului Paşcani, în zona în care se efectuează lucrările pentru consolidarea digului, a discutat câteva minute cu autorităţile locale, apoi s-a deplasat la sediul firmei Kosarom din Paşcani, pentru a mânca.

Premierul a părăsit localitatea în jurul orei 17.00. Tăriceanu nu a făcut nicio declaraţie presei, cei care îl însoţeau spunând că tot ce avea de comunicat pe tema inundaţiilor a făcut-o în cursul zilei la Rădăuţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici