Poftiţi în Bhutan: guvernul a redus taxa de 200 de dolari/zi aplicată vizitatorilor

Regatul Bhutan din Himalaya va reduce la jumătate taxa zilnică de 200 de dolari pe care o percepe turiştilor.

350 afișări
Imaginea articolului Poftiţi în Bhutan: guvernul a redus taxa de 200 de dolari/zi aplicată vizitatorilor

Bhutan reduce taxa aplicată vizitatorilor pentru a stimula turismul

„Taxa de dezvoltare durabilă” în valoare de 200 de dolari pentru fiecare vizitator, pe zi, a fost impusă în septembrie, anul trecut, la finalul restricţiilor COVID. Anterior, taxa avea valoarea de 65 de dolari, iar autorităţile au justificat majorarea prin măsurile de protejare a mediului.

Înjumătăţirea taxei se va face deoarece încasările din turism nu s-au revigorat în ultimul an. Noua taxă de 100 de dolari pe noapte se va aplica din septembrie cel puţin patru ani, a anunţat guvernul. Astfel, autorităţile speră să majoreze contribuţia turismului la bugetul naţional de la 5% la 20%.

De-a lungul anilor, Bhutan a fost un regat izolat. Ţara s-a deschis turiştilor în 1974, când a primit 300 de vizitatori. În 2019, numărul turiştilor a ajuns la 315.600. Localnicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte turismul în masă şi, pe lângă taxa impusă turiştilor, există mai multe interdicţii privind accesul în zonele considerate sfinte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bhutan,
turism,
taxă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici