Pogea: Proiectul legii unice este unul bun, coeficientul "poate sau nu" să fie egal salariului minim

Ministrul Finanţelor apreciază că proiectul legii unice este unul bun şi îi roagă pe toţi bugetarii care au îmbunătăţiri la acest act normativ să le prezinte, precizând că în grila unică este luat în calcul un coeficient de ierarhizare care "poate sau nu" să fie acelaşi cu salariul minim.

34 afișări
Imaginea articolului Pogea: Proiectul legii unice este unul bun, coeficientul "poate sau nu" să fie egal salariului minim

Pogea: Proiectul legii unice este unul bun, coeficientul "poate sau nu" să fie egal salariului minim (Imagine: Mediafax Foto)

Gheorghe Pogea a declarat, înainte a intra la discuţiile cu sindicatele şi patronatele, care au loc, joi, la Ministerul Muncii, că aşteaptă orice amendament la proiectul legii de salarizare unitară.

"Trebuie să ne concentrăm pe soluţii şi mai puţin pe proteste şi să ţinem cont că avem un buget limitat, avem resurse limitate şi nevoi nelimitate", a spus ministrul Finanţtelor, Gheorghe Pogea.

Ministrul Finanţelor a subliniat că este convins că nu toţi bugetarii vor fi mulţumiţi de această lege.

"Acolo unde au existat excese, am încercat să normalizăm situaţia", a spus Pogea.

Ministrul a precizat, de asemenea, că salariul minim nu corespunde neapărat coeficientului 1 din grila unică, aşa cum stabiliseră la ultimele întâlniri cu sindicatele.

"Coeficientul de referinţă din lege poate sau nu să fie egal cu salariul minim. În lege nu era prevăzut că acest coeficient este egal cu salariul minim", a spus Pogea.

Miniştrii Muncii şi Finanţelor discută, joi, cu sindicatele şi patronatele grila de salarizare din proiectul legii unice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici