VIDEO  Poliţia a intervenit la un eveniment Pride: ciocnire între comunităţile LGBT şi activişti religioşi din Moldova

În Moldova, comunitatea LGBT a avut programat un eveniment pentru Pride, la Chişinău, escortată de măsuri stricte de securitate din partea poliţiştilor, care i-au separat pe manifestanţi de activişti religioşi, pentru a preveni orice ciocniri.

1149 afișări
Imaginea articolului Poliţia a intervenit la un eveniment Pride: ciocnire între comunităţile LGBT şi activişti religioşi din Moldova

Moldova, risc de ciocniri la Pride între comunităţile LGBT şi activişti religioşi: intervine poliţia

Sute de persoane au participat la eveniment în Republica Moldova, fiind înconjurate de un cordon de poliţie. „Chişinăul nu este Sodoma! Vrem copii normali, nu homosexuali”, le-a strigat o femeie protestatarilor.

„Vrem să ieşim şi să arătăm că existăm în această naţiune; că suntem cetăţeni ca toţi ceilalţi. Vrem să fim fericiţi şi să iubim, nu vrem să fim urâţi sau insultaţi de concetăţeni”, a comentat Angelica Frolov, activistă LGBT şi organizatoare a evenimentului.

Poliţiştii au intervenit pentru a separa manifestarea Pride de unii credincioşi ai bisericii ortodoxe, care organizase o contra-demonstraţie de protest la câteva sute de metri de marş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici