Poliţia a luată măsuri pentru desfăşurarea în linişte a bacalaureatului

Poliţia Română a luat toate măsurile pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică în toate unităţile de învăţământ în care se organizează Examenul Naţional de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2009, care începe luni cu proba orală la Limba şi literatura română.

18 afișări
Imaginea articolului Poliţia a luată măsuri pentru desfăşurarea în linişte a bacalaureatului

Poliţia a luată măsuri pentru desfăşurarea în linişte a bacalaureatului (Imagine: Mediafax Foto)

Poliţiştii vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică la cele 191 de unităţi de învăţământ (centre de examen, de evaluare şi corectare) din întreaga ţară, precizează Poliţia Română.

Astfel, vor acţiona conform competenţelor 1.551 de poliţişti (1.127 de la structurile de ordine publică, 331 de la structurile de poliţie rutieră şi 132 de specialişti din cadrul structurilor de investigaţii criminale, investigare a fraudelor, evidenţă operativă şi prevenirea criminalităţii).

Elevii care au promovat ultima clasă de liceu şi nu s-au prezentat în sesiunea din iulie, precum şi cei care nu au trecut de una sau mai multe probe ale examenului de bacalaureat organizate în anii anteriori, vor începe luni susţinerea probelor orale din a doua sesiune a acestui examen.

Pentru sesiunea de toamnă a bacalaureatului, s-au înscris 47.464 elevi, din care 1.317 vor susţine probe în limba maternă (1.222 la limba maghiară şi 95 la limba germană).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici