Poliţia croată este acuzată că marchează cu vopsea capetele refugiaţilor care solicită azilul în ţară

  • Solicitanţii care cer azil în Croaţia sunt marcaţi cu vopsea pe cap de către poliţie
  • ONU a solicitat o anchetă internă din partea guvernului croat
  • Organizaţiile de caritate au descris gestul comis de autorităţile croate drept ultima umilinţă adusă emigranţilor
583 afișări
Imaginea articolului Poliţia croată este acuzată că marchează cu vopsea capetele refugiaţilor care solicită azilul în ţară

Sursa foto: The Guardian

Poliţia croată este acuzată de faptul că ar fi pulverizat cu vopsea capetele emigranţilor care solicitau azil la frontiera cu Bosnia. Majoritatea sunt bărbaţi musulmani şi au fost marcaţi cu semnul crucii în cap. Scopul, după cum afirmă unele organizaţii non-guvernamentale, este acela de a umili şi intimida pe cei care trec ilegal graniţa.

Mai multe grupuri de emigranţi au raportat abuzurile poliţiei croate. Pe lângă marcarea cu vopsea, autorităţile sunt acuzate de faptul că le-au furat banii, telefoanele şi chiar încălţămintea refugiaţilor.

Cea mai lungă frontieră externă a Uniunii Europene este apărată zi şi noapte de poliţiştii vigilenţi. Solicitanţii de azil care vor să treacă graniţa o numesc „jocul”. Respingerea valului de migranţi este considerată ilegală de către organizaţiile caritabile, care caută o rezolvare a problemei şi nu este scuzabilă pe fondul pandemiei. Autorităţile au subliniat necesitatea protejării frontierelor.

Organizaţia Naţiunilor Unite solicită o anchetă din partea oficialilor croaţi. Mai multe abuzuri şi violenţe comise sistematic de poliţia croată au fost documentate şi trimise spre analiză către forul internaţional. Emigranţii au fost umiliţi, bătuţi, împuşcaţi, jefuiţi şi dezbrăcaţi în repetate rânduri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici