Poliţia de Frontieră va verifica cum a părăsit Sebastian Ghiţă România

Poliţia de Frontieră va face verificări pentru a stabili modalitatea în care Sebastian Ghiţă a părăsit teritoriul României, urmând ca toate aspectele necesar cercetărilor să reieasă în cursul investigaţiilor din dosarul penal.

824 afișări
Imaginea articolului Poliţia de Frontieră va verifica cum a părăsit Sebastian Ghiţă România

Poliţia de Frontieră va verifica cum a părăsit Sebastian Ghiţă România (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

"Poliţia de Frontieră Română va efectua verificări specifice pentru a stabili modalitatea prin care Sebastian Ghiţă a părăsit teritoriul României în funcţie de rezultatul anchetei desfăşurate de autorităţile abilitate şi de datele de interes ce vor rezulta dîn urma instrumentării dosarului penal. La finalizarea verificărilor se vor lua măsurile prevăzute de lege", anunţă Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a declarat, marţi, că instituţia pe care o conduce aşteptată documente de la instanţele emitente ale mandatului de arestare pe numele lui Sebastian Ghiţă, urmând că imediat să fie demarată procedura de extrădare. Poliţia Română a transmis autorităţilor sârbe o constatare tehnico-ştiinţifică care indică faptul că persoana capturată este Sebastian Ghiţă. Instituţia mai susţine că acţiunile s-au desfăşurat sub coordonarea directă a procurorului de caz, reţinerea fostului deputat fiind posibilă cu ajutorul poliţiştilor din Serbia şi Slovenia.

Surse apropiate anchetei au precizat pentru MEDIAFAX că fostul deputat a fost vizitat, joi, de fratele său, Alexandru Ghiţă, călătoria acestuia la Belgrad fiind cea care a condus la capturarea fostului deputat. Cei doi ar fi ieşit din casa în care locuia Ghiţă, poliţiştii sârbi fiind informaţi asupra identităţii fostului parlamentar, moment la care celor doi li s-au cerut documentele de identitate. Sebastian Ghiţă le-a prezentat oamenilor legii documente false, spunându-le, în limba engleză, că este student sloven. Anchetatorii aveau deja date de la autorităţile române referitoare la faptul că în locuinţa respectivă s-ar afla fostul deputat, astfel că a fost condus la poliţie, constatându-se că documentele erau false şi că numele sub care s-ar fi prezentat exista, au precizat aceleaşi surse.

Sursele citate menţionează că în această perioadă, Sebastian Ghiţă ar fi ţinut legătura, în afară de fratele său, şi cu alte persoane apropiate, o femeie apropiată fostului deputat făcând cel puţin o călătorie în Serbia de la data dispariţiei fostului deputat până în prezent. Sebastian Ghiţă a fost prins, potrivit unor surse oficiale, joi, 13 aprilie, la ora 23.45, pe străzile din Belgrad. Ghiţă nu s-a opus reţinerii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici