IGPR, informat de autorităţile sârbe: Fostul deputat Sebastian Ghiţă, ARESTAT pentru 18 zile în vederea EXTRĂDĂRII

Poliţia Română transmite că fotografia lui Sebastian Ghiţă nu mai figurează pe site-ul Interpol având în vedere că autorităţile sârbe au confirmat că acesta a fost arestat pentru 18 zile în vederea extrădării, precizând că, potrivit legii, instituţia nu mai are competenţă în acest caz.

7035 afișări
Imaginea articolului IGPR, informat de autorităţile sârbe: Fostul deputat Sebastian Ghiţă, ARESTAT pentru 18 zile în vederea EXTRĂDĂRII

IGPR: Poliţia nu mai are competenţă în cazul S. Ghiţă. Fostul deputat, arestat în vederea extrădării

"Fotografia inculpatului Ghiţă Sebastian a figurat pe site ul instituţiei până în momentul în care s-a primit din partea autorităţilor sârbe, confirmarea oficială ca acesta a fost arestat în vederea extrădarii. Autorităţile sârbe ne-au informat că persoana respectivă a fost arestată în Republica Sârbă, pe o perioada de 18 zile in vederea extradării, începând cu 14.04.2017. Poliţia Română a informat Ministerul Justiţiei, pentru că acesta este institutia abilitată a demara procedura de extrădare. Conform prevederilor legale, in acest moment Poliţia Română nu mai are competenta in acest caz", transmite IGPR.

Poliţia Română susţine că, dacă la momentul extrădării, autorităţile sârbe vor solicita ca partea română sa efectueze escortă în ţară a inculpatului, poliţiştii români vor efectua acest serviciu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici