Poliţia Română: 170 de infracţiuni, în două zile

Poliţiştii din şase judeţe au organizat joi şi vineri, o amplă acţiune, pentru prevenirea activităţilor infracţionale şi aplicarea cu fermitate a legii, fiind prinşi 160 de suspecţi, dintre care 27 au fost reţinuţi sau arestaţi, precum şi 13 urmăriţi la nivel naţional.

16 afișări
Imaginea articolului Poliţia Română: 170 de infracţiuni, în două zile

Poliţia Română: 170 de infracţiuni, în două zile (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Oamenii legii au acţionat prioritar în zonele, locurile şi mediile identificate în urma analizelor efectuate, cu risc criminogen, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii, precum şi a celor care încalcă prevederile legale.

Potrivit Poliţiei Române, în intervalul 20 - 21 mai, peste 1.800 de poliţişti de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, intervenţie rapidă şi alte forţe au fost la datorie în judeţele Braşov, Călăraşi, Constanţa, Iaşi, Prahova şi Timiş, unde au acţionat în sistem integrat, constatând în total 170 de infracţiuni.

Acţiunile s-au finalizat cu prinderea a 160 de suspecţi de infracţiuni. Dintre aceştia, 27 au fost reţinuţi sau arestaţi. Alte 13 persoane date în urmărire au fost depistate. 1.439 persoane au fost avertizate şi 1.106 conduse la sediul poliţiei pentru verificări.

Poliţiştii au intervenit în 525 de situaţii pentru aplanarea conflictelor şi au aplicat în total 6.670 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.048 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încalcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 229 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar 2.399 la alte acte normative.

Pe şoselele din cele şase judeţe, oamenii legii au oprit şi controlat 8.607 de auto, reţinând 190 de permise de conducere şi 77 de certificate de înmatriculare.

Pentru abaterile comise în trafic, poliţiştii au aplicat aproape 3.000 de sanţiuni contravenţionale privind OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Dintre acestea, cele mai multe au fost pentru viteză 832, 555 pentru nepurtarea centurii de siguranţă, iar 33 de amenzi au fost date pentru consum de alcool.

Valoarea totală a sanţiunilor se ridică la 906.540 de lei, iar valoarea bunurilor confiscate la 39.325 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici