Poliţia Română a elaborat măsuri speciale contra infracţiunilor în centrele universitare şi campusurile studenţeşti

Poliţia Română a elaborat un plan de măsuri care urmăreşte creşterea nivelului de siguranţă în zona centrelor, campusurilor universitare şi a căminelor studenţeşti, care să combată comerţul ilicit, spargerile de maşini, furturile din camere, traficul de droguri şi violenţa.

308 afișări
Imaginea articolului Poliţia Română a elaborat măsuri speciale contra infracţiunilor în centrele universitare şi campusurile studenţeşti

Poliţia Română a elaborat măsuri speciale contra infracţiunilor în centrele universitare şi campusurile studenţeşti (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

"Poliţia Română a luat măsuri suplimentare pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică cu ocazia festivităţilor prilejuite de deschiderea noului an de învăţământ. De asemenea, pentru un an universitar în linişte, a fost elaborat un plan de măsuri privind îmbunătăţirea climatului de siguranţă publică în zona centrelor, campusurilor universitare şi a căminelor studenţeşti, în anul de învăţământ 2013 - 2014", se arată într-un comunicat de luni remis MEDIAFAX de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit sursei citate, la nivel naţional funcţionează 908 obiective în cadrul instituţiilor de învăţământ superior, dintre care 686 aparţin universităţilor de stat, iar 222, celor private.

Poliţiştii vor avea în vedere, în special, prevenirea şi combaterea comerţului ilicit, spargerilor de maşini, furturilor din camere de cămin şi traficul şi consumul de droguri în zona centrelor şi campusurilor universitare şi a căminelor studenţeşti

De asemenea, au fost desemnaţi poliţişti care vor colabora cu reprezentanţii instituţiilor de învăţământ.

În plus, poliţiştii vor patrula în locurile din campusurile universitare unde se află restaurante, discoteci sau baruri, pentru a preveni actele de violenţă.

Pe linie de Poliţie Rutieră, în zona campusurilor universitare vor fi organizate acţiuni pentru fluidizarea circulaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici