Poliţia Română, de 8 Martie: Şoferiţele sunt mai atente la volan decât bărbaţii

Poliţia Română anunţă că 11,5% dintre accidentele rutiere grave de anul trecut s-au produs din vina femeilor, context în care instituţia a constatat că şoferiţele sunt mai atente decât bărbaţţii.

272 afișări
Imaginea articolului Poliţia Română, de 8 Martie: Şoferiţele sunt mai atente la volan decât bărbaţii

Poliţia Română: Şoferiţele sunt mai atente la volan decât bărbaţii (Imagine: Tudor Costi/ Arhiva Mediagax Foto)

"Conducerea unui autovehicul presupune multă atenţie, responsabilitate, cunoştinţe în domeniu şi mai ales păstrarea calmului în situaţii dificile ce pot apare în trafic. Şoferiţele au dovedit că păstrează aceste calităţi mai bine decât bărbaţii, atunci când se află la volan. Doar 11,5% dintre accidentele rutiere grave, din anul 2016, s-au produs din vina conducătoarelor auto. Cele mai multe accidente produse în localităţi au avut ca şi consecinţă neacordarea priorităţii de trecere pietonilor (15,58%), neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor (13%) şi viteza neadaptată (11,9%). În afara localităţilor, conducătoarele auto s-au făcut vinovate de producerea accidentelor din cauza vitezei neregulamentare (în 12,4% de cazuri), din cauză că au avut alte preocupări la volan (3%) sau pentru că au circulat pe sensul opus (2,3%)", transmite Poliţia Română.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici