Poliţia Română investeşte peste 33,6 milioane de lei pentru dezvoltarea sistemului informatic

Poliţia Română investeşte, prin intermediul proiectului "SISPOL 2" finanţat şi cu bani de la Uniunea Europeană, peste 33,6 milioane de lei pentru dezvoltarea securităţii şi performanţei sistemului informatic, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

657 afișări
Imaginea articolului Poliţia Română investeşte peste 33,6 milioane de lei pentru dezvoltarea sistemului informatic

Poliţia Română investeşte peste 33,6 milioane de lei pentru dezvoltarea sistemului informatic

"Prin intermediul Proiectului ‚,SISPOL 2” sistemul informatic pe care îl gestionează Poliţia Română, unul dintre cele mai complexe din ţară, îşi va dezvolta securitatea şi performanţa, contribuind astfel la sporirea calităţii muncii operative a poliţiştilor. Proiectul este finanţat de Comisia Europeană, în cadrul Programului Naţional Fondul pentru Securitate Internă - componenta cooperare poliţienească, derulându-se pe parcursul a 36 de luni, în perioada 25 noiembrie 2016 – 24 noiembrie 2019", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române, remis duminică MEDIAFAX.

Obiectivul proiectului este asigurarea securităţii, performanţei şi disponibilităţii sistemului informatic, pentru creşterea capacităţii de stocare şi transmitere a datelor.

Astfel, pe parcursul implementării proiectului se vor cumpăra echipamente hardware precum şi servicii de implementare, mentenanţă şi suport tehnic în vederea asigurării suportului IT&C necesar eficientizării fluxurilor de lucru operaţionale ale Poliţiei Române.

Proiectul are un buget de 33.625.035,70 de lei, din care 25.218.776,78 de lei reprezintă finanţarea Uniunii Europene şi 8.406.258,92 lei cofinanţare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici