Poliţia rutieră pregăteşte examenul auto cu trei probe practice: în localitate, în afara localităţii şi pe timp de noapte

Pe viitorii candidaţi la şoferie îi aşteaptă o megasurpriză: examenul de probă practică în trei etape, respectiv zile. Astfel, pentru a obţine permisul de conducere, doritorii vor fi obligaţi să îşi dovedească aptitudinile în localitate, în afara localităţii şi pe timp de noapte.

278 afișări
Imaginea articolului Poliţia rutieră pregăteşte examenul auto cu trei probe practice: în localitate, în afara localităţii şi pe timp de noapte

Poliţia rutieră pregăteşte examenul auto cu trei probe practice: în localitate, în afara localităţii şi pe timp de noapte (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Aceasta este intenţia noastră pe termen scurt. Sunt mulţi şoferi care se descurcă în oraşe, dar nu şi la drum lung, iar mulţi au probleme la condusul pe timp de noapte. Păcat că nu prea avem autostrăzi, ca să putem organiza pentru toţi candidaţii probe adevărate de conducere în afara localităţii. Aţi văzut că sunt destui cei care nu ştiu să conducă pe autostrăzi. Nu ştiu cum se intră şi se iese de pe autostradă, unii folosesc doar banda a doua, pe alţii îi vezi circulând pe banda de urgenţă, deşi n-au probleme, şi mulţi nu se pricep să efectueze o depăşire, să treacă de pe o bandă pe cealaltă şi să respecte distanţa de siguranţă faţă de vehiculul din faţa lor.

Din păcate, mai avem de aşteptat până să îi trecem pe toţi candidaţii prin proba autostrăzii. Sau poate vom organiza examenele acestea în anumite localităţi, acolo unde există acces la autostradă", spune Gino Bojman, ofiţer specialist al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (D.R.P.C.I.V.).

Citeşte mai multe despre noul examen auto pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici