Poliţia Rutieră: Se preconizează aglomeraţie în trafic, către Bucureşti

Serviciile de Poliţie Rutieră ale judeţelor Braşov, Prahova, Ilfov, Vâlcea, Sibiu, Argeş, Teleorman şi Secţia de Poliţie Autostrăzi au suplimentat numărul de agenţi de Poliţie Rutieră pe tronsoanele predispuse la ambuteiaje, în vederea fluidizării circulaţiei şi a prevenirii evenimentelor rutiere.

212 afișări
Imaginea articolului Poliţia Rutieră: Se preconizează aglomeraţie în trafic, către Bucureşti

Poliţia Rutieră: Se preconizează aglomeraţie în trafic, către Bucureşti (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax foto)

Luni, se preconizează o creştere semnificativă a valorilor de trafic, în special pe rutele Braşov - Bucureşti, Valea Prahovei, Valea Oltului Râmnicu Vâlcea-Piteşti-Bucureşti, Alexandria-Bucureşti şi Autostrada A1.

Poliţia Rutieră acordă o atenţie deosebită drumurilor naţionale 1 şi 1A, pe sensul de deplasare către Bucureşti.

Pentru celelalte drumuri intens circulate vor fi luate măsuri similare în vederea asigurării unui trafic fluent la întoarcerea din minivacanţa de Crăciun, mai spune sursa citată.

Au fost stabilite trasee alternative de deplasare, care vor fi folosite în momentul în care se constată aglomerarea rutei principale.

Dinspre Braşov şi staţiunile montane de pe DN1, conducătorii auto vor fi îndrumaţi să folosească şi următoarele rute către Bucureşti: 1) DN1A Braşov - Săcele - Cheia - Vălenii de Munte - Centura de Est a municipiului Ploieşti - Bucureşti; se recomandă ca această rută să fie folosită şi de către cei care pleacă din Predeal sau chiar din Azuga, de pe DN1; 2) DN1 Braşov - Sinaia - Centura de Vest a municipiului Ploieşti - DN1A Ploieşti - Buftea - Bucureşti.

"Pentru o călătorie în siguranţă, venim în întâmpinarea conducătorilor auto cu următoarele recomandări: pentru evitarea evenimentelor nedorite, îi sfătuim pe şoferi să plece din timp la drum; când vă deplasaţi în coloană, evitaţi să depăşiţi. Această manevră nu vă scurtează semnificativ timpul de deplasare, însă poate pune vieţi în pericol; determinaţi toţi ocupanţii autovehiculului pe care îl conduceţi să-şi cupleze centura de siguranţă; adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (ceaţă, carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei); folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea si a putea fi văzuţi in trafic. Recomandăm folosirea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în condiţii de ceaţă densă; păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă", spune sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici