Poliţia vâlceană face investigaţii cu privire la explozibilul trimis pentru distrugere la UM Băbeni

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vâlcea a confirmat, luni, pentru MEDIAFAX, că poliţiştii vâlceni fac investigaţii într-un dosar privind legalitatea documentelor de distrugere a unei cantităţi de explozibil, un fost ofiţer fiind acuzat de fals şi uz de fals în legătură cu acest caz.

114 afișări
Imaginea articolului Poliţia vâlceană face investigaţii cu privire la explozibilul trimis pentru distrugere la UM Băbeni

Poliţia vâlceană face investigaţii cu privire la explozibilul trimis pentru distrugere la UM Băbeni

Surse judiciare au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) a sesizat faptul că o anumită cantitate de explozibil se afla la UM Băbeni, din judeţul Vâlcea, informarea venind în contextul furtului de muniţie de la unitatea militară din Ciorogârla, la începutul lunii februarie 2009.

Informarea venea cu puţin timp înainte de 15 februarie, când a fost numit interimar - la propunerea PSD - comisarul şef Cornel Şerban la conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă. Ulterior, confirmat fiind în funcţie, Şerban a fost reţinut de procurorii anticorupţie în cazul omului de afaceri Puiu Popoviciu, anchetatorii stabilind, printre altele, că şeful serviciului secret a uzat de funcţia sa pentru a da listingurile unui post de telefonie consulului României la Milano, Tiberiu Dinu.

Între timp, informarea DGIPI referitoare la explozibilul de la UM Băbeni a determinat investigaţii, care au condus la un fost ofiţer, astfel că a fost sesizat Parchetul Militar.

În final, anchetatorii au stabilit că parchetului civil îi revine competenţa de cercetare. Astfel, dosarul a ajuns la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IJP Vâlcea, fiind în supraveghere la Parchetul local.

Contactat de MEDIAFAX, IJP Vâlcea a comunicat, luni, faptul că Serviciul de Investigare a Fraudelor verifică legalitatea documentelor de distrugere a muniţiei, "care s-a produs", iar un fost ofiţer a fost pus sub acuzare pentru fals şi uz de fals, urmând a fi înaintată curând o propunere către Parchet.

Ziaristul Sorin Roşca Stănescu afirmă, pe site-ul personal, că fratele şefului statului, Mircea Băsescu, ar fi fost implicat într-o afacere de trafic de explozibil alături de o persoană pe nume Bakri Imad Abdul Reda, suspectată de legături cu organizaţii teroriste şi aflată în vizorul Interpol.

 

Muniţia adusă de Romagro Cereal pentru dezmembrare la Uzina Mecanică Băbeni provine din Taiwan şi nu a fost încă distrusă în totalitate, cele circa 600 de tone de proiectile care au apucat să fie procesate fiind returnate ca deşeuri, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, directorul Ion Mărculescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici