Poliţist prins cu bani falşi la supermarket. Anchetatorii fac percheziţie la domiciliul acestuia - VIDEO

Un poliţişt din cadrul IPJ Olt a fost prins, sâmbătă dimineaţă, în timp ce voia să cumpere alimente cu bancnote false de la un supermarket din Balş.

1899 afișări
Imaginea articolului Poliţist prins cu bani falşi la supermarket. Anchetatorii fac percheziţie la domiciliul acestuia - VIDEO

Poliţist prins cu bani falşi la supermarket. Anchetatorii fac percheziţie la domiciliul acestuia (Imagine: DIICOT- Poliţia Română)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Olt fac cercetări faţă de mai mulţi învinuiţi, membri ai unei grupări infracţionale, specializată în săvârşirea infracţiunilor de fals de monedă si înşelăciune, informează, sâmbătă Biroul de presă al DIICOT.

Sâmbătă, Constantin Dumitrescu (40 de ani), agent de poliţie în cadrul Poliţiei municipiului Slatina, a fost prins în flagrant delict în timp ce plătea bunuri în valoare de 400 de lei, achiziţionate dintr-un complex comercial din oraşul Balş, folosind patru bancnote contrafăcute, din cupiura de 100 de lei.

În autoturismul agentului a fost găsită suma de peste 77.000 lei, în bancnote din cupiura 100 şi 200 lei, contrafăcute.

"Procurorii DIICOT efectuează o percheziţie domiciliară la locuinţa învinuitului Dumitrescu Constantin, urmând ca după audierea acestuia să fie formulate propunerile legale în cauză", precizează sursa citată.

Cercetările sunt realizate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul SCCO Olt şi Poliţiei Balş.

Vânzătoarea magazinului, Iuliana Popa, a declarat pentru MEDIAFAX că poliţistul avea bandaj la cap, dar şi la ochi şi la o mână şi i-a spus că a avut un accident şi că vrea să cumpere Whisky şi două cartuşe de ţigări pentru a le duce unor medici.

"A intrat în magazin şi avea capul bandajat, un ochi bandajat şi o mână. Mi-a cerut whisky şi două cartuşe de ţigări, motivând că trebuie să se ducă la doi medici şi trebuie să le dea atenţii. Produsele se ridicau la trei milioane de lei vechi şi mi-a dat două bancnote de 200 de lei. Când am pus mâna pe ele am văzut că erau false. Imediat mi-am anunţat soţul, care este poliţist şi am tras de timp ca acesta să poată ajunge", a spus Iuliana Popa.

Ea a mai spus că bărbatul a reuşit totuşi să plece din magazin, dar a fost prins de soţul său.

Dumitrescu este agent în cadrul Serviciului de Siguranţă Publică al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt.

"Agentul lucra din 1996 în cadrul Serviciului de Siguranţă Publică, iar până acum nu a avut abateri. Cazul a fost preluat de Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Olt", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul-şef Violeta Tinca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici