Poliţişti aflaţi în misiune, deposedaţi de arme şi bătuţi crunt | Sindicalişti: Cei doi agenţi din Vâlcea, ameninţaţi cu pistolul

Doi dintre agresorii poliţiştilor din Vâlcea bătuţi în timpul nopţii de marţi spre miercuri, după ce au urmărit un şofer fugar, au fost prinşi în Slatina. Sindicatul Europol anunţă că cei doi poliţişti au fost deposedaţi de arme, ameninţaţi cu pistolul şi sechestraţi.

5597 afișări

Miercuri, mai multe persoane au fost audiate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani, după agresiunea din timpul nopţii.

Anchetatorii au aflat că printre agresorii celor doi poliţişti de la Secţia Rurală Prundeni se numără încă doi bărbaţi, astfel că poliţiştii au plecat în căutarea lor.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Vâlcea, cei doi au fost găsiţi, câteva ore mai târziu, în trafic, pe o stradă din Slatina. Cei doi au fost ridicaţi de mascaţi şi au fost duşi la audieri.

Într-o postare pe Facebook, Sindicatul Europol anunţă că cei doi poliţişti au fost deposedaţi de arme, ameninţaţi cu pistolul şi sechestraţi.

„Noi informaţii revoltătoare apar în cazul colegilor agresaţi. Se pare că după ce i-au deposedat de arme şi i-au sechestrat într-o curte a imobilului, rromii au îndreptat pistoalele înspre poliţişti, iar unul dintre ei ar fi apăsat şi trăgaciul, doar ca încărcătorul era gol, poliţistul folosind toate cartuşele pe parcursul urmăririi!“, se arată în postarea Europol.

Sindicaliştii scriu că aşteaptă ca ministrul de Interne să discute despre adevăratele probleme ale poliţiştilor: „Poate îşi dă două palme în oglindă ministrul Vela şi începe să discute despre adevăratele probleme ale sistemului, nu despre <rebrenduirea> Poliţiei Române. Nu de alta, dar până să dăm <frumos> pe sticlă, am vrea să rămânem în viaţă după fiecare schimb de muncă”, scrie Europol.

Ştirea iniţială

Doi poliţişti au fost agresaţi în timpul nopţii de marţi spre miercuri, după ce au urmărit un şofer fugar, în localitatea Călina, judeţul Vâlcea, iar pentru a-l opri au tras nouă focuri de armă. În timpul disputei, arma unui dintre agenţi a căzut, însă a fost recuperată, potrivit Poliţiei din judeţ.

Potrivit Poliţiei Vâlcea, incidentul a avut loc în timpul nopţii de marţi spre miercuri, pe DN 64, în Călina, când oamenii legii au încercat să oprească o camionetă.

Şoferul a refuzat să oprească, iar poliţiştii au pornit în urmărirea lui şi au tras nouă focuri de armă în plan vertical.

În cele din urmă, camioneta a oprit în faţa unei locuinţe din satul Călina, iar în timp ce poliţiştii au mers spre autoturism au fost agresaţi de către şofer şi alte persoane.

În sprijinul poliţiştilor a sosit şi un alt echipaj din cadrul Poliţiei Drăgăşani.

Cei doi poliţişti agresaţi au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale.

Mai multe persoane au fost duse la audieri şi au fost identificaţi agresorii.

În timpul scandalului, arma unuia dintre oamenii legii a căzut, însă aceasta a fost recuperată şi se află în custodia IPJ Vâlcea, anunţă oamenii legii

Cercetările în aceast caz continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici