Poliţişti, jandarmi şi salvamontişti caută un bătrân rătăcit în zona staţiunii Rânca

Mai multe echipe de poliţişti, jandarmi şi salvamontişti caută, de luni după-amiază, un bătrân care s-a rătăcit în zona staţiunii Rânca.

14 afișări
Imaginea articolului Poliţişti, jandarmi şi salvamontişti caută un bătrân rătăcit în zona staţiunii Rânca

Poliţişti, jandarmi şi salvamontişti caută un bătrân rătăcit în zona staţiunii Rânca (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Conform şefului Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, turistul a sunat la 112, în cursul zilei de luni, şi a anunţat că este urcat pe o stâncă de pe care nu ar mai putea coborî, după care echipele de salvare au mai luat legătura telefonic cu acesta de două ori.

"Noi facem căutări, dar problema este că bateria telefonului dumnealui s-a descărcat şi nu mai avem cu cine lua legătura ca să ne înţelegem. Dumnealui a apucat să ne spună că are sac de dormit şi că nu îşi face probleme, dar ne facem noi probleme pentru că e munte, e frig şi cine ştie ce se mai poate întâmpla", a mai spus Cornoiu.

Reprezentanţi ai Poliţiei Gorj au menţionat că, luni seară, echipaje de poliţişti şi jandarmi au urcat la Rânca pentru a-l căuta pe bătrânul rătăcit. Acesta a fost localizat în jurul orei 23.00 într-o zonă denumită Valea Dâlbanului, zonă în care, în urmă cu o săptămână, au fost găsite rămăşiţele umane ale unui copil.

"Noi sperăm să fie bine, atâta timp cât a fost în stare să ne facă semn cu lanterna, ca să-l putem localiza. Ne va lua vreo două ore şi ceva să ajungem la el şi sperăm să-l aducem cu bine în staţiune", a mai menţionat Cornoiu.

Acesta este primul caz în care un turist are nevoie de ajutor în zona Rânca după dispariţia pe 23 iulie a lui Costea Velcev, băiatul de şapte ani din Constanţa, care a plecat de la o cabană la care era cazat cu bunicii săi, după trei săptămâni de căutări poliţiştii găsind doar câteva hăinuţe care i-au aparţinut minorului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici