Poliţiştii au confiscat în Corbu peste 300 de kilograme de melci de mare fără documente legale

Poliţiştii de frontieră constănţeni au confiscat de la administratorul unei societăţi comerciale din Corbu peste 300 de kilograme de melci de mare din specia rapană şi 98 de kilograme de peşte din specii diferite, care nu aveau documente legale, bărbatul alegându-se cu dosar penal pentru contrabandă.

237 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii au confiscat în Corbu peste 300 de kilograme de melci de mare fără documente legale

Poliţiştii au confiscat în Corbu peste 300 de kilograme de melci de mare fără documente legale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră, alături de reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, au verificat, marţi, punctul de lucru al unei societăţi comerciale, situat pe plaja Corbu, din judeţul Constanţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În urma controlului au fost descoperite 303 kilograme de melci de mare din specia rapană şi 98 de kilograme de peşte din speciile somn, ştiucă, guvid şi stavrid, pentru care administratorul societăţii comerciale, un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Constanţa, nu a putut prezenta documente legale pentru marfa deţinută.

Întreaga cantitate de melci de mare şi peşte a fost indisponibilizată şi predată în custodie unei societăţi comerciale de profil, iar poliţiştii de frontieră i-au întocmit administratorului societăţii dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere, transport sau comercializare fără documente legale a peştelui, icrelor sau produselor din peşte.

În plus, deoarece o parte din cantitatea de melci de mare şi peşte prezenta indicii improprii consumului, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa va face şi o expertiză la faţa locului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici