Poliţiştii au descins în 22 de locuinţe din Bucureşti şi Brăila, într-un caz de achiziţii ilegale

Poliţiştii au descins, vineri dimineaţa, în 22 de locaţii, de unde vor fi ridicate documente şi 15 persoane, investigate într-un caz de achiziţii ilegale în valoare de 1,5 milioane de lei, bani obţinuţi cu ajutorul unor funcţionari publici, informează Poliţia Capitalei.

1046 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii au descins în 22 de locuinţe din Bucureşti şi Brăila, într-un caz de achiziţii ilegale

Poliţiştii au descins în 22 de locuinţe din Bucureşti şi Brăila, într-un caz de achiziţii ilegale

Sursa citată precizează că Poliţia Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, pune în executare 22 de autorizaţii de percheziţie şi 15 mandate de aducere, în Bucureşti şi în judeţul Brăila.

Acţiunea poliţiştilor şi procurorilor bucureşteni a fost organizată ca urmare a cercetărilor efectuate într-un dosar penal în care mai multe persoane sunt suspectate de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, uz de fals, dare şi luare de mită.

Cercetările procurorilor şi ale poliţiştilor bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor au stabilit faptul că, în perioada septembrie – decembrie 2012, mai multe persoane, cu sprijinul unor funcţionari din cadrul unei instituţii publice, ar fi obţinut contracte de achiziţii publice în valoare de peste 1,5 milioane de lei, fără a fi respectate prevederile legale.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, este vorba despre mai mulţi funcţionari ai Primăriei Sectorului 3.

Sursele citate au precizat că pentru a putea acorda lucrările fără licitaţie, administratori ai mai multor firme din Brăila ar fi luat lucrări pe bucăţi, pentru ca fiecare serviciu prestat în parte să valoreze mai puţin de 15.000 de euro, astfel încât să nu mai fie nevoiţi se organizeze licitaţie publică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici