Poliţiştii au făcut peste 5.600 de percheziţii informatice de la începutul anului

În primele opt luni ale anului, poliţiştii au făcut 5.655 percheziţii informatice şi 451 percheziţii domiciliare pentru destructurarea a 24 de grupări specializate în infracţiuni informatice, anunţă Poliţia Română.

1951 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii au făcut peste 5.600 de percheziţii informatice de la începutul anului

Poliţiştii au făcut peste 5.600 de percheziţii informatice de la începutul anului

"Poliţiştii au efectuat 5.655 de percheziţii informatice şi 451 de percheziţii domiciliare, iar pentru recuperarea prejudiciilor cauzate, au fost instituite măsuri asiguratorii asupra a 12 imobile, 19 autoturisme, a peste 140.000 de lei , 200.000 de euro şi a 370.000 USD. În cadrul activităţilor, 330 de persoane au fost cercetate, dintre care 143 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni informatice au fost reţinute, 118 arestate, iar 83 de persoane au fost puse sub control judiciar", se aratî într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

În cursul anului 2015, a fost soluţionat primul caz de manipulare a unui bancomat, opt persoane fiind arestate la începutul anului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici