Poliţiştii din Călăraşi acuzaţi că au violat o fată fugită dintr-un centru de plasament rămân în arest preventiv

Poliţiştii de la Ordine Publică din cadrul IPJ Călăraşi, acuzaţi că au violat o adolescentă fugită dintr-un centru de plasament, pe care au găsit-o pe stradă, în municipiul Călăraşi, rămân în arest, după ce Tribunalul Călăraşi le-a respins definitiv contestaţiile la măsura preventivă.

340 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii din Călăraşi acuzaţi că au violat o fată fugită dintr-un centru de plasament rămân în arest preventiv

Poliţiştii din Călăraşi acuzaţi că au violat o fată fugită dintr-un centru rămân în arest preventiv

Magistraţii Tribunalului Călăraşi au respins contestaţiile înaintate de către cei doi poliţişti la măsura arestării preventive, dispusă de Judecătoria Călăraşi în dosarul în care aceştia sunt acuzaţi că au violat o fată fugită din centrul de plasament ”Sfântul Ştefan” din localitatea Perişoru, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia Tribunalului Călăraşi este definitivă, cei doi poliţişti urmând să-şi petreacă următoarea lună în arest preventiv.

Poliţiştii Adrian Nicuşor Şerban şi Daniel Florentin Dumitriu, poliţişti dela Ordine Publică, au fost arestaţi preventiv, vineri seară, de Judecătoria Călăraşi, Violul s-ar fi petrecut miercuri seară, pe un câmp situat la aproximativ un kilometru şi jumătate - doi kilometri de municipiul Călăraşi, în perimetrul unui fost poligon de trageri.

Poliţiştii ar fi abandonat-o pe adolescentă în fosta unitate de trageri, ea fiind găsită de un cioban care a dus-o la spital, iar medicii au sunat la 112 şi au anunţat cazul. Fata de15 ani fugise, luni, din Centrul de plasament ”Sfântul Ştefan” din comuna Perişoru, unde se afla din februarie 2013, când a fost abandonată de familie.

Marţi, fata a fost găsită de către autorităţi în oraşul Călăraşi şi dusă în Centrul de plasament de urgenţă ”Sfânta Maria” din municipiu, de unde a fugit o zi mai târziu.

"Miercuri, trebuia sa mă duc eu să o iau de acolo, dar a fugit din nou”, a declarat, vineri dimineaţă,corespondentului MEDIAFAX, directorul centrului de la Perişoru, Paul Dragu.

Potrivit acestuia, fata spune că a fost găsită de o patrulă de poliţie într-un parc din Călăraşi şi, sub ameninţarea că va fi dusă din nou în centrul de plasament, ar fi fost dusă într-un loc izolat şi violată. După incident şi după ce a primit îngrijiri medicale, adolescenta a fost readusă în centrul de plasament de la Perişoru, iar vineri dimineaţă a fost audiată.

Şeful centrului de plasament în care este internată fata a precizat că aceasta este cazată în una dintre cele opt vile rezidenţiale ale centrului şi a fugit de mai multe ori, reuşind să sară gardul pe câmp, în condiţiile în care centrul de plasament se întinde pe o suprafaţă de teren foarte mare şi există un singur paznic.

Adolescenta este din comuna Cuza Vodă, judeţul Călăraşi, şi a fost adusă la centrul de plasament în februarie 2013, de către mama sa, care a abandonat-o şi a rămas doar cu fratele mai mic al acesteia. Femeia îşi caută foarte rar fiica în centrul de plasament şi nu mai locuieşte în judeţul Călăraşi. Paul Dragu a spus că, de cele mai multe ori atunci când se întâlnesc, tânăra şi mama ei se ceartă. Potrivit aceleiaşi surse, tatăl fetei este plecat la muncă în Spania.

Surse din Poliţie au declarat pentru MEDIAFAX că fata de 15 ani a plecat de 300 de ori din centrul de plasament din Perişoru, ultima dată înaintea violului, iar săptămâna aceasta centrul a fost amendat cu 100 de lei de Poliţie pentru ultima fugă a fetei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici