Poliţiştii din Vaslui fac anchetă după ce o fată de 13 ani dată în plasament ar fi fost abuzată sexual

Poliţiştii din Vaslui fac cercetări într-un caz de presupuse infracţiuni la viaţa sexuală, după ce o fată de 13 ani, aflată în plasament la un asistent maternal, ar fi fost abuzată sexual, transmite corespondentul MEDIAFAX.

195 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii din Vaslui fac anchetă după ce o fată de 13 ani dată în plasament ar fi fost abuzată sexual

Poliţiştii din Vaslui fac anchetă după ce o fată de 13 ani dată în plasament ar fi fost abuzată sexual (Foto: Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene din Vaslui, Mihaela Ştraub, a declarat, miercuri, că la Poliţie a fost depusă o sesizare de către reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Vaslui că o minoră de 13 ani, care beneficiază de o măsură de protecţie specială, ar fi fost victima unei infracţiuni privitoare la viaţa sexuală.

Ştraub a precizat că poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale fac cercetări cu privire la situaţia sesizată şi că va fi dispusă şi o expertiză medico-legală în acest caz.

"Rămâne de stabilit dacă cele sesizate se confirmă sau nu", a mai spus Mihaela Ştraub.

Săptămâna trecută, asistentul maternal profesionist, o femeie de 54 ani, dintr-o localitate din apropierea municipiului Vaslui, a semnalat Direcţia pentru Protecţia Copilului Vaslui că adolescenta ar fi fost abuzată sexual de către soţul său, femeia spunând că a dus-o pe fată la psiholog după ce a sesizat o schimbare în comportamentul acesteia, dar şi în cel al soţului său. Copila a povestit psihologului că era ameninţată de mai multe vreme de către soţul asistentei maternale şi supusă la perversiuni sexuale.

În aceeaşi zi, având rezultatul evaluării psihologice a fetei, asistentul maternal a mers la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui pentru a sesiza situaţia.

Directorul DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că acest caz a fost semnalat joia trecută de către asistenta maternală.

In foto: Ionel Armeanu

"În momentul în care asistenta maternală ne-a informat că există suspiciune de abuz, copilul a fost scos şi dat altui asistent maternal. Joi, a rămas într-un centru de urgenţă, a fost evaluată şi consiliată de către psihologi, iar vineri a fost dată unui alt asistent maternal", a spus Armeanu.

Potrivit sursei citate, asistenta în grija căreia s-a aflat copilul şi-a dat demisia şi ar fi declarat că va divorţa de soţul său.

Întrebat care este starea copilei în acest moment, directorul DGASPC a precizat că aceasta este bine, atât cât se poate într-o asemenea situaţie.

"Copilul este ok, atât cât se poate într-o asemenea situaţie. În urma consilierii psihologice, a reuşit să povestească ce s-a întâmplat", a spus Ionel Armeanu, precizând că în anul 2013 ea a fost scoasă din familia naturală tot din cauza unui abuz emoţional şi fizic.

Directorul DGASPC Vaslui a mai precizat că toată documentaţia acestui caz a fost depusă la Poliţie luni. Totdată, şeful DGASPC a spus că asistentul maternal a procedat corect, pentru că, imediat ce a avut suspiciuni, când a văzut că fata este mai tăcută şi mai retrasă, a dus-o la psiholog. De altfel, femeia lucra de şapte ani ca asistent maternal şi a avut mai mulţi copii în grijă până când aceştia au putut fi reintegraţi în familiile biologice.

"Nu am avut niciodată probleme cu ea. Dar nu pot înţelege un bărbat la 57 de ani care să aibă o asemenea atitudine faţă de un copil", a mai spus Armeanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici