Poliţiştii Rutieri declanşează duminică o amplă acţiune

Poliţiştii rutieri, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, vor desfăşura duminică, începând cu ora 15.00, o acţiune pe şoselele din judeţele Bacău, Harghita, Neamţ, Sibiu şi Vaslui, fiind amplasate radare în cascadă.

825 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii Rutieri declanşează duminică o amplă acţiune

Poliţiştii Rutieri declanşează duminică o amplă acţiune (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

De asemenea, poliţiştii vor supraveghea traficul rutier la intrarea în Capitală, pentru fluidizarea circulaţiei, prevenirea blocajelor rutiere şi a evenimentelor negative, întrucât, şi la acest sfârşit de săptămână se estimează un flux numeros de autovehicule.

"Acţiunea vizează verificarea respectării de către participanţii la trafic a regimului legal de viteză şi prevenirea accidentelor de circulaţie produse pe fondul vitezei excesive sau neadaptate la condiţiile de trafic", spune Poliţia Română.

Astfel, în intervalul orar 15.00 - 20.00, poliţişti de la rutieră şi de ordine publică acţionează pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, diminuarea numărului accidentelor rutiere produse pe fondul excesului de viteză, precum şi pentru reducerea gradului de victimizare a populaţiei prin producerea de accidente rutiere.

Pe lângă prezenţa activă în trafic, poliţiştii vor folosi aparatele destinate supravegherii traficului rutier şi măsurării vitezei de deplasare a autovehiculelor, unele dintre acestea urmând a fi amplasate în "cascadă" în locurile cu risc sporit de producere a accidentelor rutiere.

Acţiunile poliţiştilor au ca obiectiv şi depistarea cazurilor de depăşire neregulamentară, traversare neregulamentară a drumului public sau de neacordare de prioritate pietonilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici