Poliţiştii se aşteaptă la aglomeraţie pe A2. Recomandări pentru şoferi

Poliţiştii susţin că se aşteaptă ca valorile de trafic pe Autostrada A2 să fie intense luând în considerare numărul mare de turişti aflaţi în ultimele zile în staţiuni şi le fac şoferilor o serie de recomandări.

185 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii se aşteaptă la aglomeraţie pe A2. Recomandări pentru şoferi

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto să-şi planifice cu mare atenţie revenirea din minivacanţa de Rusalii dinspre litoralul Mării Negre către Capitală.

Pentru evitarea timpilor de aşteptare în coloane, şoferii pot opta pentru rute alternative la Autostrada A2, respectiv:

DN 2A Constanţa – Hârşova – Slobozia - Urziceni – DN 2 – Bucureşti;
A2 – Feteşti sau Drajna - DN 3A – Lehliu-Gară - DN 3 – Fundulea – Bucureşti;
DN 3 Constanţa – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călăraşi – DN 21 Călăraşi – Drajna - A2 Drajna – Bucureşti (sau din municipiul Călăraşi - DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – Bucureşti).

„În funcţie de evoluţia valorilor de trafic, la data de 05 iunie 2023, în intervalul orar 12.00 – 22.00, există posibilitatea ca poliţiştii rutieri să ia măsura devierii circulaţiei pentru perioade limitate de timp, pe unele tronsoane kilometrice de pe Autostrada A2 către aceste artere rutiere alternative”, susţin poliţiştii.

De asemenea, având în vedere că pe tronsonul kilometric 142 – 148, din cauza lucrărilor de reabilitare a podului de la Feteşti, traficul este deviat către calea 1, unde se circulă pe câte o bandă pe sens, în vederea fluidizării, pentru intervale determinate de timp, poliţiştii pot recurge la oprirea circulaţiei pe sensul către litoral, pentru a permite deplasarea pe două benzi pe sensul către Capitală.

Pentru reducerea riscului de implicare în evenimente rutiere, şoferii sunt sfătuiţi să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la trafic, semnalizând orice intenţie de schimbare a benzii de circulaţie sau a direcţiei şi să efectueze orice manevră doar după o asigurare corespunzătoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici