Poliţiştii sibieni pun machete ale maşinilor Poliţiei pe DN1 şi DN7

IPJ Sibiu a montat, luni, cinci machete, în mărime naturală, ale unor maşini ale Poliţiei pe cele mai periculoase tronsoane din drumurile naţionale 1 şi 7, în încercarea de a reduce numărul accidentelor rutiere.

204 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii sibieni pun machete ale maşinilor Poliţiei pe DN1 şi DN7

Poliţiştii sibieni pun machete ale maşinilor Poliţiei pe DN1 şi DN7

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Sibiu, măsurile din cadrul programului de prevenire a accidentelor rutiere, început la nivel naţional pe drumurile naţionale DN 1 şi DN 7, sunt "dublate", pe anumite tronsoane de drum, prin montarea unor machete rutiere reprezentând, în mărime naturală, un autovehicul inscripţionat al Poliţiei Rutiere.

"Fiind o copie fidelă a unui autoturism Logan al Poliţiei Rutiere şi având şi componente reflectorizante, montarea acestor machete are un scop preventiv, dorindu-se o creştere a siguranţei rutiere", se arată în comunicatul citat.

Potrivit şefului Serviciului Poliţiei Rutiere Sibiu, cms. Alin Pahonţu, iniţiativa poliţiştilor sibieni este unică în ţară. După un schimb de experienţă în Elveţia, unde metoda machetelor a fost pusă în aplicare şi a dat rezultate bune, Poliţia Rutieră din Sibiu s-a gândit să o materializeze şi pe DN1 si DN7.

Conform sursei citate, şoferii care văd de la distanţă macheta sunt convinşi că este o maşină reală şi încetinesc.

"Această iniţiativă se înscrie în cadrul activităţilor preventive organizate de Poliţia Rutieră Sibiu în vederea reducerii numărului şi consecinţelor accidentelor rutiere grave pe DN 1 şi DN 7. Vom amplasa panouri cu inscripţia «Poliţia» în toate locurile cu risc ridicat de accident de pe aceste două drumuri naţionale", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX cms. Alin Pahonţu.

Cele cinci machete au fost montate în cinci "puncte negre" identificate în urma analizării dinamicii accidentelor rutiere, respectiv pe DN 1, în afara localităţilor Bradu, Mohu, Veştem şi Sălişte, iar pe DN 7, în afara localităţii Boiţa.

De asemenea, pentru prevenirea accidentelor rutiere, pe DN 7 au fost montate mai multe bannere conţinând mesaje preventive precum "Viteza ucide!” şi "Nu vă aventuraţi în depăşiri periculoase!”.

Poliţiştii sibieni au anunţat că alte cinci machete ale maşinilor Poliţiei vor mai fi montate pe drumurile naţionale din judeţ, în alte zone în care se produc frecvent accidente rutiere.

Potrivit statisticilor, DN 1 între Miercurea Sibiului şi Veştem este cel mai circulat drum din ţară. Zilnic trec cel puţin 24.000 de maşini pe acest tronson de drum şi se produc accidente deosebit de grave.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici