Poliţistul Bogdan Gigină, care a murit după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă, avansat post-mortem. Colegii spun că poliţia era pasiunea lui - FOTO

Agentul şef adjunct de poliţie Bogdan Cosmin Gigină, care marţi a murit în timpul serviciului, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată în carosabil, a fost avansat post-mortem în gradul de subinspector de poliţie.

2874 afișări
Imaginea articolului Poliţistul Bogdan Gigină, care a murit după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă, avansat post-mortem. Colegii spun că poliţia era pasiunea lui - FOTO

Poliţistul Bogdan Gigină, care a murit după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă, avansat post-mortem la gradul de subinspector (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

Bogdan Gigină a fost avansat în gradul de subinspector de poliţie post-mortem, miercuri, de ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, la propunerea inspectorului general al Poliţiei Române, arată IGPR, într-un comunicat de presă.

Subinspectorul post-mortem Bogdan Cosmin Gigină avea 28 de ani, era căsătorit şi lucra de opt ani în Ministerul Afacerilor Interne.

"Ne exprimăm profundul regret pentru pierderea colegului nostru şi transmitem sincere condoleanţe familiei", se mai arată în comunicatul Poliţiei Române.

Poliţistul, care din 2006 lucra la Brigada Rutieră a Capitalei, a fost recompensat în 2011, 2012 şi 2013, iar în 2014 a fost avansat, înainte de termen, în gradul următor.

Colegii lui Bogdan Gigină au declarat, pentru MEDIAFAX, că poliţia era pasiunea lui şi că şi-a urmat în meserie tatăl, care lucrează tot la Brigada Rutieră.

"Să fie poliţist era meseria pe care şi-a dorit-o întotdeauna", au spus colegii lui Gigină.

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) a decedat marţi seară, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost transportat după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală.

Şeful Serviciului de Presă al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, a declarat, pentru MEDIAFAX, că groapa în care a căzut poliţistul cu motocicleta era semnalizată, în zonă având loc lucrări la carosabil. Sarca a precizat că poliţistul se afla în misiune şi se îndrepta către o zonă în care ar fi urmat să fluidizeze circulaţia.

Surse judiciare au declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucureşti au deschis un dosar de cercetare penală în care s-a început urmărirea in rem, pentru fapta de ucidere din culpă, în cazul agentului şef adjunct de poliţie Bogdan Gigină.

Procurorul de caz a făcut cercetarea la faţa locului, asistat de poliţişti criminalişti, a luat declaraţii mai multor muncitori care efectuau lucrări în zona unde era săpată groapa, dar şi unor martori prezenţi în zonă la momentul accidentului, au precizat sursele citate.

În cadrul anchetei s-a mai solicitat Poliţiei să spună dacă agentul de la Brigada Rutieră se afla în timpul serviciului şi ce misiune executa.

De asemenea, procurorul de caz a cerut firmei care efectua lucrările, la reţeaua de gaze naturale, detalii cu privire la acestea, urmând să verifice dacă groapa era semnalizată corespunzător, dacă lucrarea avea toate avizele şi autorizaţiile necesare şi dacă au fost respectate toate prevederile din Codul muncii.

După primirea tuturor probatoriilor, anchetatorii vor putea să stabilească dacă poate fi atrasă răspunderea penală "in personam", respectiv dacă va fi dispusă începerea urmăririi penale în cazul unor persoane.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici