Poliţistul de la Rutieră a fost purtat pe capota maşinii 350 de metri şi aruncat pe şosea 10 metri

Poliţistul de la Brigada Rutieră, care a fost lovit cu maşina de omul de afaceri turc, a reuşit să se prindă de capota autoturismului pe care a fost purtat aproximativ 350 de metri, iar apoi a fost aruncat pe şosea la aproximativ 10 metri, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

444 afișări
Imaginea articolului Poliţistul de la Rutieră a fost purtat pe capota maşinii 350 de metri şi aruncat pe şosea 10 metri

Poliţistul de la Rutieră a fost purtat pe capota maşinii 350 de metri şi aruncat pe şosea 10 metri (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti explică într-un comunicat de presă trimis MEDIAFAX că poliţistul de la Brigada Rutieră i-a făcut semn omului de afaceri Abdullah Atas să oprească, acesta a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului de la rutieră, a accelerat şi l-a lovit. Poliţistul a rămas pe capotă aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe şosea.

"Inculpatul nu a respectat semnalul de oprire al agenţilor de poliţie, s-a apropiat de persoana vătămată I.G. - lucrător de poliţie în cadrul Brigăzii Rutiere de Poliţie a Municipiului Bucureşti, aflat în exerciţiul atribuţiilor de serviciu şi care la rându-i efectua semnale de oprire - a demarat în trombă, determinând persoana vătămată să se prindă de capota autoturismului, fiind târâtă o distanţă de 350 de metri şi aruncată în final pe carosabil, prin manevre succesive, o distanţă de aproximativ 10 metri", au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti într-un comunicat de presă trimsi agenţiei MEDIAFAX.

Conform anchetatorilor, după ce l-a lovit pe agent, omul de afaceri turc a fugit de la locul accidentului şi a fost prins de poliţişti în Pipera.

"După proiectarea lucrătorului de poliţie, inculpatul Atas Abdullah şi-a continuat deplasarea pe şoseaua Pipera, aproximativ 2,8 km, iar la intersecţia şoseaua Pipera - şoseaua Bucureşti Nord a pierdut controlul autovehiculului şi a părăsit spaţiul carosabil, fiind proiectat în gardul ce împrejmuieşte un imobil", se arată în comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Poliţistul de la Brigada Rutieră accidentat duminică a fost operat pentru leziuni abdominale, starea acestuia fiind în continuare foarte gravă, iar cetăţeanul turc Abdullah Atas rămâne internat pentru investigaţii medicale, au declarat luni, pentru MEDIAFAX, reprezentanţi ai Spitalului Floreasca.

"A fost operat pentru leziuni abdominale, dar starea pacientului rămâne în continuare foarte gravă, fiind internat în Terapie Intensivă", au spus reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Floreasca.

Sursele citate au precizat că cetăţeanul turc Abdullah Atas este în investigaţii, pentru a se stabili dacă se impune vreo intervenţie chirurgicală, până în acest moment acesta nefiind operat. Abdullah Atas a solicitat reprezentanţilor spitalului să nu transmită informaţii legate de starea sa de sănătate.

Omul de afaceri turc Abdullah Atas, care a intrat cu maşina în poliţistul de la Brigada Rutieră, a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor, ultraj şi părăsirea locului accidentului, mandatul emis de Tribunalul Bucureşti urmând să fie pus în executare după ce acesta va fi externat din spital.

Potrivit anchetatorilor, Abdullah Atas, care este internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a fost arestat duminică noapte, la solicitarea procurorilor Parchetului Tribunalului Bucureşti. Mandatul de arestare emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi pe numele omului de afaceri a fost transmis poliţiştilor de la IPJ Ilfov, judeţ în care acesta are domiciliul.

Poliţiştii urmează să discute cu medicii despre starea de sănătate a omului de afaceri şi dacă acesta poate fi externat şi încarcerat sau dacă poate fi transferat într-un spital penitenciar, după emiterea mandatului de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Omul de afaceri turc a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca după ce s-a accident la nivelul feţei, în momentul deschiderii airbag-ului, după ce a intrat cu maşina într-un gard.

Ancheta în cazul cetăţeanului turc Abdullah Atas, administrator al firmei Atas Light, care are mai multe magazine cu corpuri de iluminat, este făcută de poliţiştii de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Procurorul de caz, Rareş Stan, a declarat că bărbatul este cercetat pentru tentativă de omor, ultraj şi părăsirea locului accidentului, dar deocamdată acesta nu a putut fi audiat, întrucât a rămas internat la spital. Şoferului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatul fiind aşteptat de anchetatori.

Duminică au dat declaraţii despre accident colegii poliţistului rănit grav şi s-a făcut cercetarea la faţa locului, existând indicii că şoferul, după ce l-a agăţat pe agentul de la Rutieră pe capota maşinii, a făcut intenţionat un viraj pentru ca acesta să cadă.

"S-a emis un mandat în lipsă pentru suspect, însă audierea acestuia la spital nu a fost posibilă. Starea medicală nu permite audierea lui", a mai spus procurorul.

Accidentul s-a produs duminică, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde poliţistul era împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici