Poluarea cu CO2 a atins un nou record în 2023

  • Emisiile globale de CO2 au crescut cu 1,1% în 2023, ajungând la un nivel record.
  • Cauza e, în principal, producţia scăzută de energie hidroelectrică provocată de secetă.
  • De asemenea, o explicaţie este datăde creşterea Chinei, arată un raport al Agenţiei Internaţionale pentru Energie (AIE).
161 afișări
Imaginea articolului Poluarea cu CO2 a atins un nou record în 2023

Poluarea cu CO2 a atins un nou record în 2023

Anul trecut, emisiile de CO2 legate de energie au ajuns 37,4 miliarde de tone metrice. Reprezintă o creştere de 410 milioane de tone, în scădere faţă de creşterea de 490 de milioane în anul precedent, relatează Bloomberg.

Un factor important care a contribuit la gradul de creştere a emisiilor de anul trecut a fost seceta extremă, care a redus capacitatea de producţie hidroenergetică în ţări precum China şi SUA.

Schimbările climatice vor face ca secetele să devină mai frecvente şi mai severe, subminând fiabilitatea uneia dintre cele mai mari surse de energie regenerabilă din lume.

Cu toate acestea, surse precum energia eoliană, solară şi nucleară contribuie la reducerea utilizării combustibililor fosili.

"Fără tehnologiile de energie curată, creşterea globală a emisiilor de CO2 în ultimii cinci ani ar fi fost de trei ori mai mare", a declarat AIE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici