Pompierii au intervenit, în ajun şi în prima zi de Crăciun, în 2.255 situaţii de urgenţă

În Ajun şi în prima zi a Crăciunului, la nivel naţional au avut loc 2.255 situaţii de urgenţă, salvatorii fiind solicitaţi la 141 misiuni de stingere a incendiilor, numărul intervenţiilor scăzând cu aproximativ 5% faţă de perioada Crăciunului din anul 2016, anunţă IGSU.

81 afișări
Imaginea articolului Pompierii au intervenit, în ajun şi în prima zi de Crăciun, în 2.255 situaţii de urgenţă

Pompierii au intervenit, în ajun şi în prima zi de Crăciun, în 2.255 situaţii de urgenţă

În Ajun şi în prima zi a Crăciunului, peste 5.100 de pompieri s-au aflat, în fiecare zi, la datorie.

"În perioada 24-25 decembrie a.c., la nivel naţional au avut loc 2.255 situaţii de urgenţă, salvatorii fiind solicitaţi la 141 misiuni de stingere a incendiilor, 1.928 cazuri SMURD (1.909 pentru acordarea primului ajutor şi 19 misiuni de descarcerare), 66 pentru deblocare sau salvare, precum şi alte 120 intervenţii în sprijinul comunităţilor", se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

De asemenea, în cele două zile, 1.886 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 44 persoane au fost salvate din medii ostile vieţii.

Numărul intervenţiilor la care au participat efectivele IGSU a scăzut cu aproximativ 5% faţă de perioada Crăciunului din anul 2016, fiind înregistrate cu 137 mai puţine evenimente în acest an.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici