Ponta: Am luat deja măsuri în Vrancea împotriva viiturilor, nu doar acolo sunt probleme

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că au fost luat deja măsurile necesare referitoare la decretarea stării de alertă în şase localităţi din judeţul Vrancea, el subliniind că nu doar acolo sunt probleme şi că există mai multe râuri care au depăşit cotele de avarie.

127 afișări
Imaginea articolului Ponta: Am luat deja măsuri în Vrancea împotriva viiturilor, nu doar acolo sunt probleme

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Am luat deja măsuri. Domnul ministru Dobre şi doamna ministru Plumb m-au informat de altfel şi în timpul şedinţei de Guvern. Nu doar acolo sunt probleme, sunt mai multe râuri importante care au depăşit cotele de avarie", a spus Ponta.

"Avem pregătit tot sistemul de intervenţie. Dacă va fi nevoie de prezenţa mea, voi merge şi eu acolo. Cel puţin deocamdată, mulţumim lui Dumnezeu, nu au fost victime omeneşti", a adăugat Ponta.

El a precizat că pagube materiale sunt mai uşor de suportat decât victimele omeneşti. Premierul a spus că eventualele pagube materiale vor fi acoperite din fondul de rezervă al Guvernului.

"Sunt informat în timp real de cei doi miniştri (Dobre şi Plumb, n.r.) asupra situaţiei teren. Ce ţine de Guvern vom face ca să preîntâmpinăm şi să limităm pagubele", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici