Ponta: Am sunat-o pe mama, să se uite la TV, ca să vadă că începe distribuirea cardului de sănătate

Premierul Victor Ponta a spus, vineri, că şi-a sunat mama cu cinci minute înainte de semnarea contractului dintre Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Poşta Română, pentru ca aceasta să se uite la TV şi să se convingă de faptul că va începe distribuirea cardului de sănătate.

1199 afișări
Imaginea articolului Ponta: Am sunat-o pe mama, să se uite la TV, ca să vadă că începe distribuirea cardului de sănătate

Ponta: Am sunat-o pe mama, să se uite la TV, ca să vadă că începe distribuirea cardului de sănătate (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

"Am discutat de mai multe ori şi de mama mea care, sigur, are un grup de prietene, pensionari ai statului român şi mi-a spus: «Nu-mi mai zice de cardul de sănătate, că eu nu cred că o să-l faceţi vreodată». Am sunat-o acum cinci minute, i-am zis: «Te rog frumos să te uiţi la televizor, n-am voie să iau eu cardul tău pentru că, conform legii, cardul trebuie să ajungă numai la titular»", a spus Ponta la finalul ceremoniei de semnare a contractului dintre Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Poşta Română, contract care are ca obiect distribuirea cardului naţional de sănătate.

"Mult succes şi sper ca măcar grupul de prietene al mamei mele să-şi rcapete încrederea că pot să beneficieze de ceea ce aveau nevoie de atât de mult timp şi o să aştept acasă disciplinat să îmi vină şi mie cardul de sănătate, da? Nu faceţi nicio excepţie", le-a mai spus premierul celor implicaţi în acest demers.

Compania Naţională Poşta Română şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au semnat vineri, la Palatul Victoria, acordul-cadru pentru distribuirea cardurilor de sănătate la nivel naţional, valoarea contractului fiind de 37,5 milioane lei (8,5 milioane euro), cu o durată de patru ani.

Procesul de distribuire va începe la 18 septembrie, iar volumul total ce urmează a fi livrat, la nivel naţional, pe durata celor patru ani, este estimat la aproximativ 13,6 milioane de carduri.

Poşta Română va livra cardul de sănătate destinatarului în maximum 20 de zile calendaristice, începând cu ziua lucrătoare următoare celei în care trimiterile au intrat în reţeaua poştală.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici