Ponta: Cei ce cred în Dumnezeu, respectă ţara şi legile sunt buni români. Nu există discriminare - FOTO

Premierul Victor Ponta a adresat, duminică, de la Bistriţa, "un mesaj de pace şi convieţuire" tuturor cultelor din România, spunând că "toţi cei care cred în Dumnezeu, respectă ţara şi legile" sunt "buni români" şi că "nu va exista niciodată nicio diferenţiere şi nicio discriminare".

1075 afișări
Imaginea articolului Ponta: Cei ce cred în Dumnezeu, respectă ţara şi legile sunt buni români. Nu există discriminare - FOTO

Ponta: Cei ce cred în Dumnezeu, respectă ţara şi legile sunt buni români. Nu există discriminare (Imagine: Eugen Gheorghe/ Mediafax Foto)

Premierul Victor Ponta a făcut aceste afirmaţii după ce a participat la slujba de sfinţire a Bisericii Greco-Catolice "Buna Vestire" din Bistriţa, unde a primit în dar din partea protopopului greco-catolic al Bistriţei, preotul Ioan Frişan, un clop cu pene de păun specific Văii Someşului Mare, iar din partea lui Florentin Crihălmeanu, episcop de Cluj-Gherla, un album cu bisericile greco-catolice din România, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am participat la sfinţirea bisericii greco-catolice de aici, din Bistriţa. Am făcut acest lucru la invitaţia autorităţilor ecleziastice, în primul rând pentru a da un mesaj foarte clar: România este a tuturor românilor, a celor majoritar ortodocşi - aşa cum sunt şi eu -, a celor romano-catolici, a celor greco-catolici, a protestanţilor şi a neoprotestanţilor, a tuturor celor care cred în ceva, care cred într-un Dumnezeu şi în faţa lui Dumnezeu suntem toţi egali. Toţi cei care cred în Dumnezeu, respectă ţara şi legile ţării sunt buni români şi vreau să fie foarte clar că nu va exista niciodată nicio diferenţiere şi nicio discriminare. Am sprijinit din partea Guvernului foarte multe proiecte atât ale Bisericii Ortodoxe - şi e normal, fiindcă e vorba de o majoritate a populaţiei care e de religie creştin ortodoxă -, dar şi toate celelalte proiecte, romano-catolice, greco-catolice", a spus Ponta.

El a declarat că anul acesta a participat la evenimentele tuturor cultelor pentru a arăta "foarte clar" că Guvernul României şi el, personal, înţeleg "să trăim toţi în pace, în linişte şi că suntem toţi cu adevărat egali".

"Vreau să adresez tuturor cultelor din România acelaşi mesaj de pace şi de convieţuire, iar Bistriţa şi judeţul Bistriţa-Năsăud, respectiv Ardealul, sunt exemple că putem trăi împreună secole la rând şi putem munci să avem o viaţă bună împreună", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a participat, duminică, la sfinţirea Bisericii "Buna Vestire" a cultului greco-catolic, aflată în centrul municipiului Bistriţa, slujba fiind oficiată de Florentin Crihălmeanu, episcop de Cluj-Gherla, Alexandru Mesian, episcop al Eparhiei de Lugoj, preotul Ioan Frişan, protopop de Bistriţa şi coordonator al lucrărilor de construcţie a bisericii, şi zeci de preoţi din întreaga Biserică Română Unită cu Roma Greco-Catolică.

La eveniment au mai participat Victor Opaschi, secretar de stat pentru culte, senatori şi deputaţi din judeţul Bistriţa-Năsăud, autorităţi judeţene şi locale şi un mare număr de credincioşi.

Pentru sfinţirea lăcaşului de cult au fost primite, de la Ordinul Fraţilor Minori Conventuali (Franciscani) din Padova, Italia, Moaştele Sfântului Anton, un fragment de os din corpul marelui Sfânt al întregii creştinătăţi urmând să rămână în incinta bisericii "Buna Vestire" din Bistriţa.

Lucrările de construcţie a bisericii au început în 1994, iar sfinţirea locului s-a făcut 25 martie 1994, la sărbătoarea Bunei Vestiri, după care a fost ales hramul noului lăcaş de cult.

În luna iunie 1999, PS Florentin a sfinţit capela de la parterul bisericii, în care s-a desfăşurat programul liturgic al parohiei greco-catolice "Buna Vestire". După încă zece ani, în decembrie 2009, s-a intrat în biserica nou construită, dar încă nefinalizată.

Construcţia a fost realizată cu sprijinul unor asociaţii internaţionale, conferinţe episcopale, al Primăriei municipiului Bistriţa, Consiliului Judeţean, Secretariatului de Stat pentru Culte, al credincioşilor şi a numeroase firme din Bistriţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici