Ponta: Chiţoiu a vrut să spună că proiectul Roşia Montană nu începe în acest an, dar l-a uitat pe nu

Premierul Victor Ponta susţine că Guvernul nu şi-a schimbat poziţia în privinţa proiectului Roşia Montană şi că ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a dorit să transmită că acest proiect nu va demara în acest an, dar a uitat să îl includă pe "nu" în propoziţie.

831 afișări
Imaginea articolului Ponta: Chiţoiu a vrut să spună că proiectul Roşia Montană nu începe în acest an, dar l-a uitat pe nu

Ponta: Chiţoiu a vrut să spună că proiectul Roşia Montană nu începe în acest an, dar l-a uitat pe nu (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

El a afirmat, la Gala Green Awards 2012, că l-a întrebat pe Chiţoiu despre Roşia Montană şi că acesta i-a spus că a vrut să zică că lucrările nu încep anul acesta, dar a uitat "nu-ul".

Ulterior, premierul a afirmat însă că ministrul Economiei s-a referit prin acea declaraţie la Cupru Min.

La solicitarea unor reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale de a-l demite pe ministrul Economiei pentru aceste afirmaţii, Ponta a răspuns, zâmbind, că "nu ar fi o idee rea", dar a precizat că ministrul i-a prezentat explicaţii pe această temă.

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a declarat, vineri, că este convins că proiectul de la Roşia Montană va începe în acest an, precizând că mineritul va continua în toată ţara, dar intenţia este ca resursa să fie exploatată eficient.

Chiţoiu a fost întrebat ce se întâmplă cu proiectul de la Roşia Montană, în timpul unei vizite în Alba Iulia.

"Eu sunt convins că acest proiect va demara în acest an", a spus Chiţoiu.

El a afirmat că împreună cu Rovana Plumb, la ministerul căreia se află decizia privind acordarea avizului de mediu şi de a stabili garanţii pentru investitori, urmează să ia o hotărâre.

"Mineritul va continua în toată ţara, dar vrem să îl exploatăm eficient, nu să vindem resursa pe bani puţini şi să păgubim statul român, populaţia României", a spus Chiţoiu.

Ministrul Economiei a întărit afirmaţia făcută în faţa presei şi în cadrul unei întâlniri cu localnicii din Roşia Montană, cărora le-a spus că prezenţa sa în localitate este "o garanţie că mineritul în această zonă se va dezvolta".

"Prezenţa mea aici este o garanţie că mineritul în această zonă se va dezvolta. Noi ne-am propus ca până la sfârşitul acestui an să luăm o decizie politică, atât în ceea ce priveşte începerea mineritului la Roşia Montană, cât şi la Cuprumin Abrud", a spus Chiţoiu.

Ministrul Economiei a vizitat, vineri, localitatea Roşia Montană unde a avut o întâlnire, în centrul comunei, cu membri şi simpatizanţi USL, cu care a discutat despre proiectul minier şi problemele acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici