Ponta, de Ziua Internaţională a Romilor: Fierarul rom a făcut întodeauna echipă bună cu ţăranul român

Prejudecăţile au făcut ca o parte dintre romi să fie ignoraţi sau excluşi în diversele perioade ale evoluţiei societăţii, dar autorităţile lucrează pentru a oferi romilor şanse egale la dezvoltarea naţiunii române, afirmă premierul Ponta într-un mesaj cu prilejul Zilei Internaţionale a Romilor.

178 afișări
Imaginea articolului Ponta, de Ziua Internaţională a Romilor: Fierarul rom a făcut întodeauna echipă bună cu ţăranul român

Ponta, de Ziua Internaţională a Romilor: Fierarul rom a făcut întodeauna echipă bună cu ţăranul român (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

"Astăzi, 8 aprilie, cu prilejul Zilei Internaţionale a Romilor, vreau să salut contribuţia cetăţenilor noştri de etnie romă la dezvoltarea României de azi. De-a lungul istoriei noastre, fierarul rom a făcut întodeauna echipă bună cu ţăranul român; lăutarii au fost inima sărbătorilor; argintarii, căldărarii, cărămidarii, rudarii şi alte neamuri de romi au ocupat un loc aparte în istoria noastră. Suntem conştienţi că, din păcate, prejudecăţile au făcut ca o parte din aceştia să fie ignoraţi sau excluşi în diversele perioade ale evoluţiei societăţii noastre. Lucrăm în continuare să depăşim prejudecăţile şi să oferim romilor şanse egale dezvoltării ca parte a naţiunii române, într-o Europă a diversităţii. Şi ne mândrim cu performanţele de azi, din multe domenii profesionale şi din spaţiul cultural, ale tinerilor de etnie romă. De aceea este esenţială continuarea şi consolidarea investiţiilor în proiecte pentru educaţie, care să ofere şanse de dezvoltare şi performanţă fiecărui tânăr, din oricare loc din România", spune Ponta.

El asigură că Guvernul va continua politicile de incluziune socială, reducere a decalajelor sociale şi combatere a discriminării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici